vakantie liefst met partner

Mannen en vrouwen zijn het oneens over ideale lengte

Mannen en vrouwen zitten niet op dezelfde golflengte wat betreft de ideale lichaamslengte van hun partner. Terwijl een vrouw wil dat haar man 20,32 centimeter boven haar uitsteekt, vinden mannen zelf 7,62 centimeter al meer dan voldoende. Over één ding zijn ze het echter eens: de man moet de grootste zijn.

Onduidelijk

Dit blijkt uit een Nederlandse enquête die gevoerd werd bij 700 mannen en vrouwen. Waarom we precies een man willen die 20,32 centimeter groter is en mannen zich tevreden stellen met 7,62 centimeter is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

Hoge eisen

Wel ondervroegen wetenschappers al eens 50.000 mannen en vrouwen over welke lengte ze als ideaal beschouwen. Hieruit konden ze vaststellen dat mannen het gelukkigst zijn met 1 meter 90. Maar ook vrouwen stellen ‘hoge’ eisen, want zij beschouwen 1 meter 75 als de ideale lengte.

Onaanvaardbaar

“Zowel mannen als vrouwen willen een koppel vormen waarin de man groter is, maar ook niet te groot”, verklaart de Nederlandse evolutiepsycholoog Gert Stulp van de Universiteit van Groningen in The Independant. “Toch komt deze voorkeur vooral vanuit vrouwen. Zij vinden het absoluut onaanvaardbaar om groter te zijn dan hun partner”, gaat hij verder.

Biologische theorie vs. sociale

Twee theorieën liggen aan de grondslag hiervoor. “De biologische stelt dat grotere mannen een hogere status hebben en bijgevolg succesvoller zijn dan hun kleinere seksegenoten”, legt dokter Viren Swami uit, sociopsycholoog aan de Universiteit van Westminster. “De tweede ‘sociale’ theorie legt de reden bij onze cultuur. Grote mannen zouden immers mannelijker zijn, terwijl grotere vrouwen geen oor zouden hebben naar culturerele normen”, besluit Swami.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!