Mannen dromen over hun ex

Een kwart van de Britse mannen droomt regelmatig over zijn ex. Dat blijkt uit een onderzoek van de hotelketen Premier Inn.

Voor het onderzoek werden 2.000 Britten ondervraagd over hun dromen. Het feit dat zoveel mannen over hun ex dromen betekent overigens niet dat ze haar of hem missen. De mannen gaven aan gelukkig te zijn in hun huidige relatie.

Vrouwen dromen daarentegen vaker over mensen die momenteel een rol in hun leven spelen. Een derde van de Britse vrouwen droomt regelmatig over haar relatie, haar kinderen, haar ouders en haar vriendinnen. Een vijfde deel gaf echter aan vaak te dromen over mensen die ze nog nooit ontmoet hebben, zoals beroemdheden.

Schoonmoeder

“Mannen zijn vaker emotioneel gesloten”, zeg droomdeskundige Davina MacKail in de Daily Mail. “Ze verwerken hun emoties in hun dromen. Door te dromen over een ex werken ze aan onzekerheden en problemen in hun huidige relatie. Vrouwen zijn meer open en dromen daardoor over zaken die in het heden spelen.”

Ex-partners zijn overigens niet het belangrijkste droomobject van mannen. De helft van de Britse mannen droomt vaak over zijn werk en zijn baas en 26 procent droomt over collega’s, vooral als ze overdag een conflict op het werk hebben gehad. Een klein deel heeft ’s nachts dromen over zijn schoonmoeder.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?