Vrouwen vinden mannen die met mate drinken zelfverzekerder, intelligenter en sexier.  Althans, dat beweert Heineken naar aanleiding van een onderzoek dat het biermerk heeft laten uitvoeren.

Bewustwording

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van de ‘Enjoy Heineken(r) Responsibly’ campagne. EHR is het platform van Heineken om een grotere bewustwording te creëren voor verantwoord alcoholgebruik.

Mening vrouwen over drinkgedrag mannen

In het kader van een nieuwe campagne heeft Heineken onderzoek gedaan naar de mening van vrouwen over het drinkgedrag van mannen. Hieruit blijkt dat vrouwen mannen niet alleen zelfverzekerder (82%) vinden wanneer zij met mate drinken, maar dat ze ook als sexier (81%) en intelligenter (77%) worden gezien. Daarnaast geeft maar liefst 85% van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een man die met mate drinkt.

Ontspannen & verantwoordelijk

Volgens de vrouwen zijn de mannen dan namelijk meer ontspannen en losser, maar nog steeds verantwoordelijk en verstandig en hebben zij het gevoel dat de man weet hij wat hij wil.

De straat op

Actrice en presentatrice Tess Milne ging de straat op om deze resultaten te testen en mannen en vrouwen in Nederland de hemd van het lijf te vragen tijdens een avond uit. Is het nu waar dat mannen meer succes hebben bij vrouwen, wanneer zij een glas te veel op hebben of is dit een mythe?

Indruk maken?

Tess Milne: “Wanneer ik op stap ben komt het wel eens voor dat er een beschonken man me probeert te versieren. Waarschijnlijk denkt hij op zo’n moment meer indruk te kunnen maken op vrouwen na dat ene borreltje teveel. Persoonlijk vind ik mannen die wat minder drinken een stuk aantrekkelijker dan mannen die teveel drinken. Ik vroeg me af of ik de enige hierin was, maar waar ik het meest nieuwsgierig naar was is wat mannen denken dat wij vrouwen aantrekkelijk vinden. Vandaar dat ik graag op onderzoek uitging!”