stellen douchen niet samen

Mannen blijken echt te vergelijken onder de douche

Dit artikel is geen aanrader voor mannen die minder bedeeld zijn. Maar bij een experiment met 8 proefpersonen, mag je gerust aan de uitkomst twijfelen.

Onderstaand onderzoek toont aan dat groter geschapen atleten beter in de groep liggen. De grootte van het geslachtsorgaan van mannen blijkt te tellen, zeker in de kleedkamer van de sportschool.

Controleren van elkaars mannelijkheid

Professor in de sportsociologie Christopher Morriss-Roberts onderzocht voor zijn doctoraat het belang van penisgrootte in de sportwereld en hoe sportmannen naar hun lichaam kijken. Hiervoor interviewde hij acht Londense atleten, waaronder voetballers, tennis- en rugbyspelers.  Vier van hen waren heteroseksueel, de vier anderen homoseksueel. Uit dit interview blijkt dat ze allemaal onder de douche elkaars ‘mannelijkheid’ controleren en dat ze zichzelf vergelijken met hun teamgenoten. Seksuele voorkeur en het type sport had geen invloed op dit gedrag.

Flatterende bijnamen

Wie groot geschapen is, wordt op een voetstuk geplaatst door zijn teamgenoten, zij worden als mannelijker aanzien. Deze atleten spelen ook vaker een belangrijkere rol in het team. Een groot lid leidt vaak tot bijnamen en grapjes, in en buiten de kleedkamer. De atleten gaven toe dat wanneer een groot geschapen teamgenoot op café met een vrouw praat, ze haar informeren over zijn penisgrootte. Homoseksuelen blijken ook zelfbewuster te zijn dan heteroseksuelen. Dit zou door een seksuele spanning bij de aanwezigheid van een homoseksuele man kunnen komen.

Trucjes

Sommige ondervraagden gaven zelfs toe dat ze zichzelf een kleine erectie bezorgden om groter te lijken voor ze onder de douche stapten. De homoseksuele mannen deden dit niet, omdat dit slecht zou zijn voor de aanvaarding in de groep.

Toch volstaat een grote penis niet om indruk te maken op teamgenoten. Een gerespecteerde atleet is ook seksueel actief. Voor de minder goed bedeelde mannen is er slecht nieuws. Ze staan helemaal onderaan de sociale ladder in de sportclub, dit betekent dat ze meer moeite moeten doen om aanvaard te worden in het team.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.