man en vrouw

Man vrouw vriendschap goed voor relatie

Ben je verliefd en sta je op het punt deze prille relatie voor te zetten maar twijfel je nog omdat jouw kersverse lief niet alleen vrienden maar ook een erg leuke beste vriendin heeft? Probeer je dan over je jaloezie heen te zetten. Want ook als is knap, grappig en vriendelijk, je zult zien dat er ook heel wat voordelen verbonden zijn aan deze situatie.

Gewoon vrienden

Mannen en vrouwen, die kunnen nooit ‘gewoon vrienden zijn’, althans dat wordt vaak beweert in allerlei bladen maar ook in romantische komedies. Maar hoe vaak de filmindustrie deze ‘waarheid’ ook als uitgangspunt neemt, in de realiteit is het een nogal problematische stelling. Als jouw vriend er niet in slaagt om op puur vriendschappelijke basis met vrouwen om te gaan, impliceert dat dat hij ze uitsluitend als seksuele wezens ziet. En dat is allerminst goed nieuws voor jouw relatie. Je wil toch niet dat die enkel en alleen op seks is gebaseerd? Dat een man op een ‘normale’ manier met vrouwen kan omgaan getuigt van respect voor de psyche van de vrouw, niet alleen voor haar lichaam.

Vrouwelijk standpunt

Daarnaast kan het ook helemaal geen kwaad dat jouw vriend een extra vrouwelijk standpunt in zijn leven heeft naast dat van jou. Discussies en ruzies zijn in een langdurende relatie onvermijdelijk. En heb je dan niet liever dat hij zijn ongenoegen uit bij iemand die ook twee X chromosomen heeft en zich veel beter kan inleven in jouw standpunt? Want je kunt er donder op zeggen dat zijn vrienden enkel partij voor hem zullen trekken.

Extra vriendin

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk als ze weer eens staan te ginnegappen over iets van ‘hun samen’ maar probeer je er overheen te zetten. Als hij zo goed met haar overweg kan, dan kan ze uiteindelijk toch niet zo gek veel van jou verschillen toch? Geef haar liever een kans, het zou zomaar een goede vriendin van jou kunnen worden!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.