man en vrouw

Man vrouw vriendschap goed voor relatie

Ben je verliefd en sta je op het punt deze prille relatie voor te zetten maar twijfel je nog omdat jouw kersverse lief niet alleen vrienden maar ook een erg leuke beste vriendin heeft? Probeer je dan over je jaloezie heen te zetten. Want ook als is knap, grappig en vriendelijk, je zult zien dat er ook heel wat voordelen verbonden zijn aan deze situatie.

Gewoon vrienden

Mannen en vrouwen, die kunnen nooit ‘gewoon vrienden zijn’, althans dat wordt vaak beweert in allerlei bladen maar ook in romantische komedies. Maar hoe vaak de filmindustrie deze ‘waarheid’ ook als uitgangspunt neemt, in de realiteit is het een nogal problematische stelling. Als jouw vriend er niet in slaagt om op puur vriendschappelijke basis met vrouwen om te gaan, impliceert dat dat hij ze uitsluitend als seksuele wezens ziet. En dat is allerminst goed nieuws voor jouw relatie. Je wil toch niet dat die enkel en alleen op seks is gebaseerd? Dat een man op een ‘normale’ manier met vrouwen kan omgaan getuigt van respect voor de psyche van de vrouw, niet alleen voor haar lichaam.

Vrouwelijk standpunt

Daarnaast kan het ook helemaal geen kwaad dat jouw vriend een extra vrouwelijk standpunt in zijn leven heeft naast dat van jou. Discussies en ruzies zijn in een langdurende relatie onvermijdelijk. En heb je dan niet liever dat hij zijn ongenoegen uit bij iemand die ook twee X chromosomen heeft en zich veel beter kan inleven in jouw standpunt? Want je kunt er donder op zeggen dat zijn vrienden enkel partij voor hem zullen trekken.

Extra vriendin

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk als ze weer eens staan te ginnegappen over iets van ‘hun samen’ maar probeer je er overheen te zetten. Als hij zo goed met haar overweg kan, dan kan ze uiteindelijk toch niet zo gek veel van jou verschillen toch? Geef haar liever een kans, het zou zomaar een goede vriendin van jou kunnen worden!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.