Man vergeet veel van partner

Ook al ziet hij zijn vrouw of vriendin dagelijks en wordt hij er ’s morgens naast wakker, dan nog kan hij moeite hebben om iets simpels als de kleur van haar ogen te benoemen. Dat is gebleken uit een Brits experiment waaraan 2000 mannen deelnamen.

 De mannen, die tijdens een bezoek aan een parfumwinkel apart werden genomen, moesten als eerste antwoord geven op de vraag hoe goed zij denken hun partner te kennen. Zo’n 60 procent gaf hierbij aan te geloven dat zij hun vriendin of vrouw door en door kennen.

Toch gingen veel van hen vervolgens de mist in, bij relatief eenvoudige vragen. Zo’n 12 procent kon bijvoorbeeld niet de kleur van haar ogen noemen, 10 procent had moeite haar geboortedatum op te hoesten en nog eens 8 procent gaf aan niet te weten wat de natuurlijke haarkleur is van zijn partner.

Cupmaat

Voor eenderde bleek de cupmaat van zijn partner in nevelen gehuld, 11 procent heeft eigenlijk geen idee wat ze uitvreet op haar werk en 12 procent tastte in het duister wat betreft zijn partners beste vriendin.

De onderzoekers stelden bovendien vast dat ruim een kwart (27 procent) wel eens kleding voor zijn partner heeft gekocht, maar dan wel in de verkeerde maat. In meer dan een derde van die gevallen leidde dit tot ruzie binnen de relatie.

De meeste mannen gaven wel toe dat als het onderzoek andersom had plaatsgevonden, de vrouwen waarschijnlijk alle vragen goed hadden beantwoord.

Duiding

Relatie-expert Francine Kaye helpt de Daily Mail met de duiding van het onderzoek. Kennis van de kleine details is belangrijk voor vrouwen maar is voor mannen van veel minder belang, meent zij.

“Mannen zitten anders in elkaar”, aldus Kaye. “We hebben het niet over één op de honderd die faalt in het opnoemen van basale informatie over zijn partner, we hebben het over de meerderheid.”

Vrouwen moeten ook niet proberen mannen op dit vlak te veranderen, adviseert zij. “Als je wilt dat hij iets weet moet je hem er simpelweg aan herinneren”, aldus de kenner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?