erop uit met singles

Man neemt initiatief op het gebied van de liefde

Uit het valentijnsonderzoek van 2014, door Hallmark Cards gehouden onder ruim 7.000 Nederlanders, blijkt dat zeven op de tien van de ondervraagden dit jaar van plan is een valentijnskaart te sturen.

Mannen én vrouwen nemen initiatief

Anno 2014 vinden veel mannen (19,7%) nog steeds dat zij in de romantiek het initiatief moeten nemen. De meeste vrouwen vinden dit echter onzin: de ruime meerderheid (89,7%) vindt dat beide partners het initiatief mogen nemen en 4,2% neemt graag zelf het heft in handen.

Leuk om verrast te worden

Ruim 85% van de Nederlanders geeft aan het leuk of zelfs heel leuk te vinden om met Valentijnsdag verrast te worden. Het versturen van een valentijnskaart wordt als leukste manier (60,8%) ervaren om de geliefde te verrassen met Valentijnsdag.

Etentje valt in de smaak

Ook het samen ondernemen van iets zoals een etentje (47,4%) wordt hoog gewaardeerd op de dag van de liefde. Dan moet Valentijnsdag niet vergeten worden, want 55,3% van de mannen geeft aan wel eens vergeten te zijn een valentijnskaart te sturen tegenover 39,0% van de vrouwen.

Partner én geheime liefde

46% van de valentijnskaarten wordt verstuurd naar de partner en 14,9% naar een geheime liefde. Opmerkelijk is dat Valentijnsdag ook wordt aangegrepen om een kaart te sturen naar een beste vriend(in) (23,5%). Daarnaast gebruiken vrouwen deze dag om familieleden te verrassen (21,9%).

Kaart van Chantal en Jan

Een grote meerderheid (76%) hoopt dit jaar een valentijnskaart te ontvangen. Mannen dromen van een valentijnskaart van Chantal Janzen (39,4%) of van Doutzen Kroes (21,8% ) wil men wel een kaartje ontvangen op Valentijnsdag. De vrouwen zwijmelen het liefst weg bij een kaartje van Jan Kooijman (30,2%), Barry Atsma (19,6%) of John Williams (18,4%).

Bron: Hallmark

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.