man met buikje

Man met buikje populair

Mannen met een ‘paar pondjes meer’ hebben meer kansen hebben op een match, dan lange of dunne mannen. De in Nederland ontwikkelde datingapp Inner Circle deed daarvoor onderzoek onder zo’n 2000 Nederlandse gebruikers. Ook blijkt dat Nederlandse vrouwen assertiever zijn dan vrouwen uit Londen of Parijs. Vrouwen uit Nederland delen daarnaast graag de rekening na een eerste date.

Gemiddelde man lijkt weer in

Het populairst blijven atletische mannen, gevolgd door mannen met een ‘gemiddeld’ lichaam. De zogenoemde dad bod lijkt weer in. Het goed nieuws is er voor mannen met een gezonde eetlust day mannen met een buikje ongeveer 2,5 keer meer kans hebben op een match dan grote of lange mannen. David Vermeulen, CEO van The Inner Circle, geeft wat bevindingen uit het onderzoek. Dat wordt lekker door eten met kerst.

Nederlandse vrouwen zijn geëmancipeerd en initiatiefrijk

In Amsterdam wordt 32 procent van de gesprekken gestart door een vrouw. In Londen is dat achttien procent en in Parijs slechts acht procent. Vermeulen zegt dat Nederlandse vrouwen zijn niet alleen assertiever, ze zijn financieel gezien ook geëmancipeerd. Meer dan drie op de vier vrouwen stelt dat vrouwen moeten aanbieden om de rekening te splitten op een eerste date.

Hoffelijkheid niet uit de mode

Dat betekent niet dat hoffelijkheid uit de mode is. Slechts een op de vijf vrouwen vindt het onnodig dat een man de deur voor haar openhoudt. Mannen knappen af op vrouwen die onbeleefd zijn tegen de bediening. Vrouwen noemen mannen die druk zijn met hun smartphone de grootste afknapper.

Populair: vrouw in rood en man met baard

Mannen die 1.84 lang zijn hebben gemiddeld genomen het meeste kans op een match. Kleine mannen hebben minder succes. Heren die korter zijn dan 1.78 hebben zelfs veel minder kans op een match. Mannen van 34 worden opvallend vaak geliked. Ook mannen met een onderhouden of stoppelbaard zijn in trek.

Mannen maakt het minder uit of een vrouw lang is. Vrouwen van 1.68 hebben gemiddeld de meeste matches. Jonge vrouwen zijn wel populairder. Als 27-jarige vrouw heb je het meeste succes op de datingapp. En het is weer The Woman in Red die opvalt. Vrouwen die rood of roze dragen hebben meer date-succes. Dan weet je wat je nog moet aanschaffen voor de kerstdagen.

Van eerste date naar samenwonen

Wat te drinken tijdens een eerste date? In elk geval geen shots, zeggen twee op de drie leden van The Inner Circle. Tijdens een eerste date passen cocktails beter. Vrouwen drinken het liefst twee tot drie drankjes tijdens die eerste ontmoeting, mannen twee keer zoveel.

Een op de tien mannen vindt het in orde om binnen een half jaar te gaan samenwonen. Ongeveer de helft van de mannen en veertig procent van de vrouwen wil niet meer dan acht kilometer van een potentiële geliefde wonen. Een derde van de vrouwen zegt dat afstand geen rol speelt, net iets meer dan mannen.

Bron: The Inner Circle

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam