Man loopt meer kans op een blauwtje na een korte nacht

Vermoeide mannen schatten hun kansen bij het andere geslacht hoger in dan uitgeslapen geslachtsgenoten, ontdekten onderzoekers. Bij dames heeft een korte nacht helemaal niet hetzelfde effect.

Na korte nacht

De onderzoekers ondervroegen 60 mannelijke en vrouwelijke universiteitsstudenten, ze moesten na een korte nacht een vragenlijst over seksuele interesse en bedoelingen invullen, ook aanduiden welke mate ze zich wilden binden en wat hun interesse in het andere geslacht was.

Vermoeidheid

Zo werd onder meer gevraagd hoe hoog ze de kans inschatten dat een vrouw een sekspartner zoekt wanneer ze naar een café gaat. Na een slechte nachtrust beoordeelden mannen de seksuele interesse van een dame 4 punten hoger dan wanneer ze uitgeslapen waren, dit steeg van 13,5 naar 17,5. Bij dames had vermoeidheid helemaal dat effect niet, zij kunnen hun kansen ook na weinig slaap realistisch inschatten.

Alcohol
Onderzoeker: “Deze resultaten liggen in de lijn van wat eerder al van alcohol bewezen werd, zowel dronkenschap als slaaptekort maken dat heren hun kansen bij dames hoger inschatten. Deze hebben allebei een impact op de voorste delen van het brein, zo treft  dit het beslissings- en inschattingsvermogen van de hersenen. Slaaptekort kan onverwachte effecten hebben op je liefdesleven, dit kan leiden tot seksuele beslissingen die anders nooit genomen zouden worden. Net als bij alcohol denkt een man dat een potentiële prooi sneller zal instemmen met seks in vergelijking met wanneer ze uitgerust zijn.”

Het vrouwelijke brein
Ook is het zo dat vrouwen hier minder gevoelig voor zijn. Dit kan volgens de onderzoekers komen doordat ze andere dingen zoeken. Een man wil gewoon seks, maar een vrouw wil meer. De onderzoeker zegt: “Voor dames hebben seksuele beslissingen een grotere impact op hun leven. Ze oordelen hierover eerder instinctief dan dat ze hierover gaan nadenken.” 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten