koken

Man geeft voor eet date niet thuis

Dat je voor een date afspraak niet bij een man thuis wordt uitgenodigd is niet omdat hij zijn huis niet aan kant wil maken voor jou, maar omdat hij zichzelf een slechte kok vindt. Uit recent onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken in opdracht van ‘Kroon op het Werk’, uitgevoerd door Ditmeijers’ Research, kwam deze onzekerheid naar boven. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Man onzekere thuiskok

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat zo’n twintig procent van de Nederlanders  zichzelf een slechte kok vindt, dit zijn zowel mannen als vrouwen. Vooral mannen schatten hun kookkunsten laag in: 26,1 procent noemt zichzelf een ‘onzekere thuiskok’. Uit het onderzoek, waaraan door 401 mensen werd deelgenomen, blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet overloopt van het culinaire zelfvertrouwen.

Klunz of uitmuntend?

Een man past er wel voor om jou uit te nodigen voor een diner voor twee thuis, wanneer deze man zichzelf een klunz vindt. Van de ondervraagden geeft 7,2 procent ronduit toe een ‘slechte’ kok te zijn. Man geeft voor eet date dus niet thuis.

Denk je, waar gaat dit over, ik ben laatst wel gevraagd door een man om thuis te komen dineren. Dan had jij er één te pakken van de 3,3 procent van de mannelijke thuiskoks, die zichzelf ‘uitmuntend’ vindt in de keuken.

Kookkwaliteit van vrienden beter

Bij de thuiskoks geeft 24,2 procent aan dat vooral het bakken en braden voor problemen zorgt. Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2 procent), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2 procent) of het gerecht aanbrandt (16,5 procent). Ook brandt 19,8 procent de vingers bij het bakken of braden.

De meeste mensen zien zichzelf vooral als praktische kok, die het eten op tijd warm heeft en verder niks. Nederlanders schatten de kookkwalitieit van vrienden beter in dan de eigen kookkwaliteiten. En slechts 10,9 procent wordt door vrienden gezien als een culinaire ster.

Mannen gaan liever uit eten met veggies

Dus bij een man te eten gevraagd worden is meer uitzondering dan regel. Wat ook verrassend is, is dat mannen een voorkeur hebben om met vegetarische vrouwen uit eten te gaan.  Volgens Mother Nature Network zijn vrouwen met een plantaardige voedingsstijl extra populair bij het andere geslacht. Dat zou blijken uit een onderzoek gebaseerd op clicks op de datingsite AYI, waarbij mannen 13 procent vaker de profielen van vegetarische vrouwen aanklikten.

Vrouwen daten liever met een niet-vegetarische man

Voor vrouwen zou het omgekeerde gelden. Zij klikten juist vaker de profielen van niet-vegetarische mannen aan, wat de onderzoekers verbaasde. ‘Vegetariërs zijn gezond, we hadden verwacht dat zij meer kans zouden hebben om gecontacteerd te worden.’ Het is mogelijk dat mensen op basis van vooroordelen meteen bepaalde profielen uitsluiten.

Eetgewoontes niet belangrijkste in relaties

Wanneer mannen en vrouwen dus naar profielen kijken en mogen kiezen, dan hebben ze een voorkeur door eetgewoonte of levenshouding. Maar uiteindelijk zijn eetgewoonten voor de meeste mensen niet de belangrijkste factor in de zoektocht naar een partner. Veel koppels hebben namelijk verschillende voedingsgewoonten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam