koken

Man geeft voor eet date niet thuis

Dat je voor een date afspraak niet bij een man thuis wordt uitgenodigd is niet omdat hij zijn huis niet aan kant wil maken voor jou, maar omdat hij zichzelf een slechte kok vindt. Uit recent onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken in opdracht van ‘Kroon op het Werk’, uitgevoerd door Ditmeijers’ Research, kwam deze onzekerheid naar boven. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Man onzekere thuiskok

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat zo’n twintig procent van de Nederlanders  zichzelf een slechte kok vindt, dit zijn zowel mannen als vrouwen. Vooral mannen schatten hun kookkunsten laag in: 26,1 procent noemt zichzelf een ‘onzekere thuiskok’. Uit het onderzoek, waaraan door 401 mensen werd deelgenomen, blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet overloopt van het culinaire zelfvertrouwen.

Klunz of uitmuntend?

Een man past er wel voor om jou uit te nodigen voor een diner voor twee thuis, wanneer deze man zichzelf een klunz vindt. Van de ondervraagden geeft 7,2 procent ronduit toe een ‘slechte’ kok te zijn. Man geeft voor eet date dus niet thuis.

Denk je, waar gaat dit over, ik ben laatst wel gevraagd door een man om thuis te komen dineren. Dan had jij er één te pakken van de 3,3 procent van de mannelijke thuiskoks, die zichzelf ‘uitmuntend’ vindt in de keuken.

Kookkwaliteit van vrienden beter

Bij de thuiskoks geeft 24,2 procent aan dat vooral het bakken en braden voor problemen zorgt. Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2 procent), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2 procent) of het gerecht aanbrandt (16,5 procent). Ook brandt 19,8 procent de vingers bij het bakken of braden.

De meeste mensen zien zichzelf vooral als praktische kok, die het eten op tijd warm heeft en verder niks. Nederlanders schatten de kookkwalitieit van vrienden beter in dan de eigen kookkwaliteiten. En slechts 10,9 procent wordt door vrienden gezien als een culinaire ster.

Mannen gaan liever uit eten met veggies

Dus bij een man te eten gevraagd worden is meer uitzondering dan regel. Wat ook verrassend is, is dat mannen een voorkeur hebben om met vegetarische vrouwen uit eten te gaan.  Volgens Mother Nature Network zijn vrouwen met een plantaardige voedingsstijl extra populair bij het andere geslacht. Dat zou blijken uit een onderzoek gebaseerd op clicks op de datingsite AYI, waarbij mannen 13 procent vaker de profielen van vegetarische vrouwen aanklikten.

Vrouwen daten liever met een niet-vegetarische man

Voor vrouwen zou het omgekeerde gelden. Zij klikten juist vaker de profielen van niet-vegetarische mannen aan, wat de onderzoekers verbaasde. ‘Vegetariërs zijn gezond, we hadden verwacht dat zij meer kans zouden hebben om gecontacteerd te worden.’ Het is mogelijk dat mensen op basis van vooroordelen meteen bepaalde profielen uitsluiten.

Eetgewoontes niet belangrijkste in relaties

Wanneer mannen en vrouwen dus naar profielen kijken en mogen kiezen, dan hebben ze een voorkeur door eetgewoonte of levenshouding. Maar uiteindelijk zijn eetgewoonten voor de meeste mensen niet de belangrijkste factor in de zoektocht naar een partner. Veel koppels hebben namelijk verschillende voedingsgewoonten.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland