aantrekkelijke mannen

Man die veel selfies post heeft psychopathische trekken

Je toekomstige date online aan het checken en kom je tot de ontdekking dat zijn Facebook of Instagram pagina vol met selfies staat? Opgepast, want uit onderzoek blijkt dat mannen die veel selfies van zichzelf posten meer psychopathische trekken vertonen.

Psychopaat en narcist

Onderzoekers komen tot deze opmerkelijk conclusie nadat ze 800 mannen tussen de 18 en 40 jaar diverse vragenlijsten voorlegden. Deze gingen onder meer over het online gedrag van mannen, het plaatsen van foto’s op sociale media maar ook vragen om te peilen hoe mannen scoorden op asociale kenmerken die geassocieerd worden met psychopaten en narcisten.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen die meer selfies plaatsen op sociale media hoger scoren als het gaat op pychopatische en narcistische trekken. Mannen die hun selfies vooraf bewerken alvorens ze met de wereld te delen zijn nog iets narcistischer.

Asociaal

“Het is niet verrassend dat mannen die veel selfies plaatsen en meer tijd besteden aan het bewerken van die selfies narcistischer zijn,” vindt onderzoeker Jesse Fox. “Maar het is het voor het eerst dat we dat tijdens een onderzoek kunnen bevestigen. Wat interessanter is, is dat deze mannen ook hoger scoren op een ander asociaal persoonlijkheidskenmerk: psychopathie.”

Kenmerken narcisme en psychopathie

Narcistische mensen denken dat ze slimmer, aantrekkelijker en beter zijn dan anderen. Tegelijkertijd gaat er onder die aanname een onzekerheid schil. Psychopathie wordt onder andere gekenmerkt door een gebrek aan empathie en de neiging naar impulsief gedrag.

Angst en vrees?

Is jouw potentiele relatie kandidaat iemand ie om de haverklap selfies plaatst? Dan hoef je niet direct voor je veiligheid te vrezen gelukkig. Bij psychopaten denken we al snel aan koelbloedige moordenaars, maar dat moeten we niet achter deze heren zoeken. Mannen die tijdens het onderzoek zijn bestudeerd vertoonden weliswaar psychopathische trekken maar bleven wel binnen een gezonde marge. Eentje waar de moordende variant geheel buiten valt.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.