aantrekkelijke mannen

Man die veel selfies post heeft psychopathische trekken

Je toekomstige date online aan het checken en kom je tot de ontdekking dat zijn Facebook of Instagram pagina vol met selfies staat? Opgepast, want uit onderzoek blijkt dat mannen die veel selfies van zichzelf posten meer psychopathische trekken vertonen.

Psychopaat en narcist

Onderzoekers komen tot deze opmerkelijk conclusie nadat ze 800 mannen tussen de 18 en 40 jaar diverse vragenlijsten voorlegden. Deze gingen onder meer over het online gedrag van mannen, het plaatsen van foto’s op sociale media maar ook vragen om te peilen hoe mannen scoorden op asociale kenmerken die geassocieerd worden met psychopaten en narcisten.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen die meer selfies plaatsen op sociale media hoger scoren als het gaat op pychopatische en narcistische trekken. Mannen die hun selfies vooraf bewerken alvorens ze met de wereld te delen zijn nog iets narcistischer.

Asociaal

“Het is niet verrassend dat mannen die veel selfies plaatsen en meer tijd besteden aan het bewerken van die selfies narcistischer zijn,” vindt onderzoeker Jesse Fox. “Maar het is het voor het eerst dat we dat tijdens een onderzoek kunnen bevestigen. Wat interessanter is, is dat deze mannen ook hoger scoren op een ander asociaal persoonlijkheidskenmerk: psychopathie.”

Kenmerken narcisme en psychopathie

Narcistische mensen denken dat ze slimmer, aantrekkelijker en beter zijn dan anderen. Tegelijkertijd gaat er onder die aanname een onzekerheid schil. Psychopathie wordt onder andere gekenmerkt door een gebrek aan empathie en de neiging naar impulsief gedrag.

Angst en vrees?

Is jouw potentiele relatie kandidaat iemand ie om de haverklap selfies plaatst? Dan hoef je niet direct voor je veiligheid te vrezen gelukkig. Bij psychopaten denken we al snel aan koelbloedige moordenaars, maar dat moeten we niet achter deze heren zoeken. Mannen die tijdens het onderzoek zijn bestudeerd vertoonden weliswaar psychopathische trekken maar bleven wel binnen een gezonde marge. Eentje waar de moordende variant geheel buiten valt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam