taboe mannen

Man date graag met cougar vrouw

Daten met een vrouw die minimaal een jaar of tien jaar ouder is? Voor 31 procent van de mannen geldt liever vandaag dan morgen. Een rijpere vrouw wordt door veel mannen bijzonder aantrekkelijk gevonden. Zelfs een serieuze relatie wordt niet altijd uitgesloten. Dit blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over cougars en toyboys.

Cougars & toyboys

De cougar vrouw is zelfverzekerd, onafhankelijk, aantrekkelijk, heeft een goede carrière en is tussen de 40 en 60 jaar. Daten doet ze het liefst met een veel jongere man. Gelukkig lopen er genoeg exemplaren rond die haar dit plezier willen verschaffen. Uit het onderzoek van Singlessite.nl blijkt namelijk dat maar liefst 31 procent van de mannen geregeld datet met vrouwen die tenminste acht jaar ouder zijn. Van alle geënquêteerde vrouwen heeft 33 procent geregeld een date met haar jongere toyboy.

Aantrekkelijk

Wat maakt het daten met een oudere vrouw, of een veel jongere man nu zo ontzettend aantrekkelijk? Voor de mannen ziet de top vijf er als volgt uit:

  1. Seksueel erg ervaren
  2. Seksueel zonder gene en remmingen
  3. Verzorgd, aantrekkelijk uiterlijk
  4. Zelfverzekerd
  5. Zelfstandig leven, eigen carrière

Voor vrouwen gelden de volgende pluspunten:

  1. Knap uiterlijk, lekker lichaam
  2. Seks, fysieke aantrekkingskracht
  3. Modern, jong van geest
  4. Onvermoeibare bedprestaties
  5. Flexibel in de omgang, ruimdenkend

Datingtrend

Niet alleen buitenlandse celebs, zoals Madonna (52) met de 24 jarige Brahim Zabat of Demi Moore (47) met de 16 jaar jongere Ashton Kutcher, laten een trend zien. Op eigen bodem lezen we dat Patricia Paay (60) zonder gene gaat samenwonen met haar 34 jaar jongere Nicky. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat mannen deze ontwikkeling een warmer hart toedragen dan vrouwen. Zo vindt 44 procent van de mannen het een aantrekkelijk idee om te daten met een vrouw die een stuk ouder is. Bij de vrouwen ligt dit op 25 procent.

Relatie

Op de vraag of ze het mogelijk achten een serieuze relatie te krijgen met iemand die een behoorlijk stuk ouder of jonger is, antwoordt 12 procent van de mannen met een volmondig ja. Nog eens 28 procent laat weten het zeker niet uit te sluiten. De vrouwen nemen het allemaal wat minder serieus. Zo ziet slechts 6 procent zichzelf een relatie krijgen met haar veel jongere vriend en sluit 20 procent het niet uit.

Leeftijdsverschil

Hoeveel leeftijdsverschil zit er eigenlijk tussen de Nederlandse toyboys en cougars wanneer ze daten? Ongeveer 10 procent van de mannen spreekt af met vrouwen die 8 tot 10 jaar ouder zijn. Voor nog eens 15 procent zijn de dames 11 tot 16 jaar ouder dan zijzelf zijn. Een overige vijf procent van de heren beleeft het meeste plezier aan het contact wanneer de vrouw in kwestie 17 tot 21 jaar ouder is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.