Mama is geen stoeipoes meer

Moeder worden is voor veel vrouwen een keerpunt in hun leven. Echter misschien wel meer voor hun partners. Een derde van de vrouwen met kinderen gelooft dat haar man haar niet meer aantrekkelijk vindt. De helft zegt zelfs dat haar geliefde vergeten is wie ze was voor het moederschap. Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder moeders tussen 18 en 50 jaar van de website Netmums.

Vrouwelijk

Slechts 12 % van de vrouwen gelooft er in dat hun partner hen als vrouwelijk zou beschrijven. Volgens 69 procent zou dit ‘vermoeid’ zijn.

Het ouderschap blijkt toch niet zo rooskleurig en heeft negatieve effecten op zowel mannen als vrouwen. 33 % voelt zich enkel nog een moeder en geen geliefde.

Zelfvetrouwen

Slechts 2 % voelt dat hun partner hen sensueel vindt, 20 % vindt zichzelf totaal seksloos. Meer dan driekwart heeft nu minder seks dan voordat de kinderen er waren. Het moederschap heeft bij velen ervoor gezorgd dat hun zelfvertrouwen helemaalweg is. Zij voelen zich vooral mama en zijn niet meer geïnteresseerd in mode en beauty of hun uiterlijk.

40% geeft aan niet meer te weten wie ze was voor het moederschap. Een fenomeen dat door de onderzoekers gelijk werd gebombardeerd tot ‘mumnesia’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?