vakantieliefde versieren

Makkelijker verliefd op vakantie: zo komt het

Denk jij dat je sneller een makkelijker vlinders in je buik krijgt wanneer je op vakantie bent? Klopt als een bus. Meteen een goede reden om je eens te verdiepen in je volgende vakantiebestemming lijkt ons! Maar waarom worden we eigenlijk makkelijker verliefd op vakantie?

1. Makkelijker in contact

Heel veel singles vinden dat er maar weinig leuke vrijgezelle mannen en vrouwen rondlopen. Is dat zou.. nou dat valt nog te bezien. Het is wel waar dat veel mensen zich graag begeven in hun vertrouwde sociale kring en dat maakt dat ze niet snel nieuwe, vreemde mensen ontmoeten en er een gesprekje mee aanknopen. Best wel spannend ook, want stel dat die ander helemaal niet geïnteresseerd is in jou? Daarom kiezen veel singles voor de veilig route in hun vrije tijd.

Op vakantie gaat het contact maken met nieuwe mensen net even wat eenvoudiger. Iedereen gedraagt zich losser, vrijer en er wordt sneller een praatje aangeknoopt. Het feit dat jij daar in het verre buitenland uit Nederland komt is voor veel mensen al een reden om een gesprekje met je te beginnen. Op vakantie kom je gewoon veel meer mensen tegen dan in je dagelijks leven en dus is de kans ook groter om die ene speciale tegen het lijf te lopen.

2. Geen huizenhoge verwachtingen

Misschien behoor jij ook tot de categorie singles die nog steeds zoekt naar de perfect partner. Hele lijsten met voorwaarden, of beter gezegd eisen, waar je potentiële lief aan moet voldoen zijn je niet vreemd. Met als gevolg dat niemand die je ontmoet er aan voldoet. Het daten is elke keer een teleurstelling en loopt op niets uit. Iedereen wordt door jou afgewezen omdat hij of zij het elke keer net niet is.

Op vakantie ben je je niet langer zo bewust van al je wensen en eisen. Je denkt onbewust toch dat het wel bij een vakantieliefde zal blijven en het geen serieus relatiemateriaal is. Je bent losser, hebt minder verwachtingen en geniet gewoon van het moment. Tot dat die ander leuker blijkt dan je eigenlijk had verwacht, ook al voldoet hij of zij helemaal niet 100% aan je droompartner. Bottem line: wanneer je minder verwachtingen koestert en eisen hebt, is de kans groter dat je een leuke nieuwe partner ontmoet.

3. Tijd om elkaar beter te leren kennen

Vind jij ook dat je binnen een paar minuten weet of je date relatiemateriaal is? Je hoort singles vaak zeggen dat ze binnen vijf minuten al wisten dat er geen klik was. Want als het niet meteen knettert en vonkt, tja, dan kan het toch nooit wat worden? Ook hier spelen te hoge verwachtingen een belangrijke rol: in de praktijk is maar een klein percentage van de relaties ontstaan door liefde op het eerste gezicht.

Heel wat koppels zagen elkaar in het begin helemaal niet als potentiële liefdespartner. Maar omdat ze elkaar met de tijd steeds beter leerden kennen, kregen ze meer en meer een band en zagen ze steeds meer de positieve kanten van die ander. En zo werkt het ook op vakantie. Zeker bij georganiseerde reizen trek je nu eenmaal een poos met elkaar op. En doordat je samen dingen meemaakt en elkaar beter leert kennen, kan die klik er toch ineens zijn!

4. Eindelijk echt ontspannen

Tot slot speelt ons drukke bestaan ook een belangrijke rol. Want heel vaak hebben we door werkt, sociale verplichtingen niet de tijd en energie om met veel nieuwe mensen contact te leggen. Zeker het daten via datingssites kost mensen veel tijd en energie. Op vakantie ben je vaak meer ontspannen en heb je tijd om je in de ander te verdiepen. En laat je jezelf ook nog van je meest relaxte kant zien. Ideaal dus om een leuke partner te ontmoeten!

Nog op zoek naar leuke vakantie opties? Check de agenda, of kijk bij een van de single reisgidsen!

 

Artikel geïnspireerd op tips van Single Coaching

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!