make-up

Make-up maakt je mooier, meestal

Ben je als single vrouw van plan met vriendinnen eens een gezellig avondje te gaan stappen, dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Goed doordachte kleding, misschien heb je zelfs wel iets nieuws gekocht, want je gaat toch ook niet iedere week op stap. Mogelijk ben je vanmiddag zelfs bij de kapper langs geweest. Je neemt de tijd voor uitgebreide make-up, want wie weet kom je vanavond wel een geschikte man tegen. En die eerste indruk kun je maar een keer maken.

Make-up maakt je mooier

Mooie kleding, een goed kapsel en een gepaste make-up zorgt ervoor gaat je helemaal goed voelt. Maar even iets meer over de make-up. Dit gebruik je om jezelf mooier te maken. Als je er een dag slecht uit ziet, kan een goede make-uplook wonderen verrichten. Dat geldt niet alleen voor de gewone “vrouw” zoals wij, maar zeker voor de bekende Nederlanders. Zonder make-up zien ze er vaak doodgewoon uit, en soms lijken ze niet eens op hun opgemaakte zelf. Wij doen ons best maar slagen er niet altijd in om zo’n perfecte look te creëren.

Make-up blunders

Je best doen is al goed, dus voor vanavond moet je dat ook zeker weer doen. Houd daarbij in je achterhoofd al de blunders die je ooit al eens zijn overkomen. Wanneer je die niet nog eens maakt, dan ben je al een eind in de goed richting. Even wat blunders op een rij, zodat je ook die niet hoeft te maken als je met je vrienden de stad onveilig gaat maken.

 1. Te sterk aangezette blush

Op het moment dat het lijkt alsof je met roze acrylverf over je wang bent gegaan weet je dat dit iets te veel van het goede was. Volgende keer een zachtere kwast gebruiken.

2. Ongelijke eyeliner

Oh nee, niet weer, de ene wing is dikker, langer, hoger en lijkt gewoon totaal niet op de ander. Dit is een kwestie van eindeloos oefenen. En blijven hopen op dat geluksmoment.

3. Scheve lippenstift

Lippen als Kylie Jenner willen we allemaal wel, maar de techniek is niet altijd even makkelijk. Lees: scheve lippenstift of een clownsmond als gevolg! Dan toch maar liever wat dunnere lippen. Zo erg en lelijk is dat nou ook weer niet.

4. Foute oogschaduw

Na een uitgebreide make-upsessie ben je best tevreden over het eindresultaat. Tot je in de stad, op school of op een feestje bent en je je oogschaduw toch niet zo flateus vindt. Negen van de tien keer kom je er te laat achter dat blauw niet echt jouw kleur is. Maar op een gegeven moment moet je gewoon je kleur bepalen en je daar niet meer van af laten brengen.

5. Verkeerde kleur foundation

Je kan hier echt de fout mee ingaan, of je bent te bruin of je bent te bleek voor jou doen, dat mensen vragen of je ziek bent. Ook hiervan moet je leren. Koop een beste foundation voor jou gezicht. Beter zonder foundation? Nog beter toch.

6. Klonterige mascara

Mascara die eigenlijk te oud is, of eigenlijk te goedkoop was, hiervoor geldt dat goedkoop, duurkoop is. Want slechte mascara zorgt voor zwarte klontjes in jouw wimpers. Je kunt echt niet op pad vanavond met klonterige wimpers. Weggooien en gewoon een duurdere kopen. Dat verdient zijn geld heel snel terug, bij wijze van spreken dan. Dan kun je toch met één oogopslag iemands aandacht trekken.

7. Rare wenkbrauwen

Je wenkbrauwen hebben meer invloed op je look dan je denkt. Allemaal zijn we vast wel een keer de mist in gegaan met dit belangrijke deel van ons gezicht. Te dun, te dik, een rare vorm of gewoon veel te veel potlood. Er zijn heel veel blunders mogelijk als het op je wenkbrauwen aankomt. Wanneer je niet uitkijkt dan lijk je snel op een clowntje en het is toch niet de bedoeling dat ze denken dat jij de act bent van vanavond.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.