De zomer loopt op zijn einde. De eerste kou en regen hebben hun intrede gedaan. De scholen zijn weer begonnen en jij bent ook allang weer aan het werk na die fijne zomerse vakantie. Stemt je dat wat weemoedig en ben je toe aan een heerlijk vooruitzicht? Dan hebben wij een reis gevonden die je vast en zeker aanspreekt; wat zeg je van een magische rondreis door het vroegere Birma: Myanmar.

Highlights

Denk je eens in: op de fiets langs de mooiste rijstvelden, in gesprek met de vriendelijke bevolking, een bijzondere treinrit over het bekende Gokteik viaduct, olifanten bekijken en wie weet één van de vele (voornamelijk boeddhistische) festivals bezoeken zoals het Hot Air Balloon Festival waar imposante ballonnen met vuurwerken worden opgelaten. Het is allemaal mogelijk tijdens deze prachtige rondreis door wonderschone Myanmar.

Toerisme in Myanmar

Denk je misschien: Myanmar? Daar komen toch niet zoveel toeristen? Klopt. Het is inderdaad geen platgetreden vakantiebestemming en juist daarom een reis waard. Myanmar is werkelijk prachtig: het land kent een rijke koloniale geschiedenis, duizenden tempels, vele culturele rijkdommen en hele mooie bergen. Je zult in Myanmar dus nog niet struikelen over de toeristen ook al is dit langzaam aan het veranderen. Het toerisme neemt sinds een paar jaar steeds meer toe.

Authentieke reiservaring

Omdat Myanmar nog maar weinig in aanraking is geweest met niet- Aziatische culturen is de cultuur er juist nu nog heel authentiek. Dat maakt het land uniek, magisch mooi en wat ons betreft des te meer reden om dit land te bezoeken! De bevolking is nog niet zo gewend aan toeristen, ze zijn daarom wat verlegen maar wel heel erg vriendelijk en bijzonder gastvrij. Ben je op zoek naar een speciale reiservaring, dan is deze reis écht een aanrader.

Afwisselende singlereis

Deze prachtige rondreis wordt georganiseerd door Sawadee, een reisorganisatie die staat voor bijzondere reiservaringen. De rondreis in Myanmar wordt ook specifiek aangeboden als singlereis. Het gaat om een zeer afwisselende en actieve vakantie, waar ook veel individuele vrijheid is. Bij Sawadee is het overigens erg fijn bij dat je als single ook prima mee kunt op de reguliere reizen, want daar is de verdeling 50/50 als het gaat om stellen en singles. Ook kun je op hun site zoeken op reguliere reizen hoeveel singles deze reis al hebben geboekt.

Informatie reis

De rondreis in Myanmar is te boeken vanaf € 2.528,- inclusief vlucht en vertrekt op 11 december 2015, maar kan ook later in het jaar nog geboekt worden. Sawadee kiest bewust voor reizen in kleine groepen, dus minimaal 8 deelnemers en maximaal 20. De minimum leeftijd is 18 jaar. Wil je meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sawadee. Al sinds 1983 organiseren zij avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Benieuwd naar deze reis? Kijk dan even op de website. Sawadee biedt diverse reizen naar Myanmar die bestemd zijn voor alleenreizenden / singles. Als single kun je ook boeken op de reguliere reizen; de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.