Malawi big 5 vakantie

Machtig mooi Malawi maakt werk van wildmigratie

De adembenemende natuur, de schoonheid van het idyllische Malawimeer en ontmoeting met talloze diersoorten maakt Malawi tot een bijzondere safaribestemming. Het toeristisch nog onontdekte land beschikt over de meest ongerepte nationale parken van Afrika. Durf jij het avontuur aan en zie je het wel zitten om het machtig mooie Malawi te ontdekken? Er zijn prachtige groepsreizen

Cheeta’s terug van weggeweest

Sinds afgelopen maand mogen vier cheeta’s het Liwonde National Park als hun nieuwe thuis beschouwen. Deze cheeta’s, een bedreigde diersoort, zijn vanuit Zuid-Afrika overgekomen. Het zijn de eerste vier grote wilde katten die na twintig jaar weer in Malawi rondlopen. De oorspronkelijke populatie was door toedoen van stropers uitgeroeid. De non-profit organisatie African Parks voert in opdracht van de overheid van Malawi het beheer en de bescherming van drie nationale parken; Liwonde, Majete en Nkhotakota.

Olifantenverhuizing

Als onderdeel van een groot migratieproject worden 500 olifanten verplaatst van Liwonde en Majete naar het Nkhotakota Wildlife Reserve. De eerste 250 olifanten hebben vorig jaar al hun weg gevonden naar het leeggestroopte Nkhotakota Reservaat. Dit jaar worden opnieuw 250 olifanten verplaatst van Majete naar hun nieuwe leefgebied. In Nkhotakota is het aantal olifanten door toedoen van stropers van 1500 naar minder dan 100 gezakt. Met de migratie van de dikhuiden en de gestructureerde bewaking van het wildpark werkt African Parks doelgericht aan de groei van het aantal olifanten gedurende de aankomende jaren.

Big five

Het Majete Wildlife Reserve mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen. Het 70.000 hectare grote reservaat in de zuidelijke Shire vallei herbergt talloze wildsoorten, waaronder olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Naast de tot de ‘big five’ behorende wildsoorten is Liwonde NP ‘the place to be’ voor het spotten van grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. Het Nkhotakota NP is naast het spotten van grootwild ook een waar paradijs voor vogelaars en vissers. Het park is de habitat van meer dan 500 verschillende tropische vogelsoorten.

Meer info over Malawi lees je op VisitMalawi 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!