Ben jij niet gezegend met de uiterlijke kenmerken van de typische machoman? Dan val je vandaag de dag steeds meer in de smaak bij vrouwen! Omgekeerd geldt ook: vrouwen die geen typische vrouwelijk trekjes hebben vallen meer en meer in de smaak bij de man. 

Volgens heel wat onderzoeken kiezen mannen en vrouwen een partner die voor gezond nageslacht kan zorgen. Dames worden beoordeeld op de vrouwelijke trekjes in hun gezicht maar ook mannen worden op dezelfde manier geëvalueerd. Mannelijke gezichtslijnen zouden wijzen op een goed immuunsysteem, een eigenschap die gewaardeerd wordt door dames, zeker als het doorgegeven wordt aan hun kinderen. Nu blijken vrouwen echter vaker te kiezen voor ‘gewone’ mannen, gelukkig maar!

Machoman

Als we de clichés mogen geloven, kiezen dames vaak voor een ‘bad guy’ met een geblokt gezicht, sterke kaaklijn en gespierd lichaam. Spijtig genoeg tonen ook heel wat psychologische onderzoeken aan dat dames zich inderdaad meer aangetrokken voelen door deze ‘mannelijke’ kenmerken. Doorheen de eeuwen hebben vrouwen hun pijlen gericht op machomannen, al was het maar omdat ze voor ‘gezondere’ kinderen zouden zorgen. Maar die tijd lijkt voorbij..

Neutraler uiterlijk

Een recent onderzoek toont echter aan dat ook heren met een minder uitgesproken uiterlijk weer kans maken bij dames. Maar ook het omgekeerde geldt: dames met minder vrouwelijke trekjes in hun gezicht worden meer geapprecieerd. 1.000 proefpersonen kregen foto’s te zien waarop de typische gezichtstrekken van vrouwen en mannen uitvergroot of net geminimaliseerd werden. De wetenschappers vonden het resultaat erg verrassend: voor het eerst gaven de personen aan mannen en vrouwen met een neutraler uiterlijk als erg aantrekkelijk te beoordelen. Een evolutie die volgens de onderzoekers te danken is aan onze moderne maatschappij. Eindelijk nog eens goed nieuws, dus.

Eén reactie

  1. Helemaal geen goed nieuws! Uit verscheidene wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat mannelijke mannen beschikken over een hoger testosterongehalte dan vrouwelijke mannen, zij produceren dus gezonder sperma dan vrouwelijke mannen. Deze laatsten blijken vaak over een slechtere kwaliteit sperma te beschikken en zijn dus verminderd vruchtbaar. Bovendien produceren ze vaak fysiek onaantrekkelijk nageslacht. Absoluut geen wenselijke situatie dus!

Reacties zijn gesloten.