depressief

Macho mannen zijn vaker depressief

Ken jij een heuse macho man? Dan hebben we een nieuwtje voor je. Mannen die er seksistische opvattingen op nahouden, lopen meer risico op mentale problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Bloomington.

Mannelijkheid

De wetenschappers onderzochten hoe mannen scoren op een hele resem variabelen die traditioneel geassocieerd worden met mannelijkheid. Het gaat onder meer om het verlangen om te winnen, het nemen van risico’s, gewelddadigheid, dominantie, promiscuïteit, homofobie en het streven naar een hoge sociale status.

Depressies

Mannen die hoog scoorden op die variabelen, blijken vaker met depressies te kampen. Volgens de onderzoekers komt dat deels omdat ze minder geneigd zijn om te praten over negatieve gevoelens en ze minder snel de stap zetten naar professionele hulp wanneer ze depressieve gedachten ervaren.

Macho’s

Doorwinterde macho’s zouden volgens de onderzoekers daarnaast ook hun fysieke gezondheid in het gedrang brengen. Een mogelijke verklaring is dat ze ziektesymptomen uit trots langer negeren. Als ze dan toch naar een dokters stappen, kiezen ze wel sneller voor een vrouwelijke arts, ook al schatten ze die lager in dan hun mannelijke collega’s.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?