online dating

Maakt online dating singles te kieskeurig?

Online dating is volkomen ingeburgerd. Was het 10 jaar geleden nog een taboe om te vertellen dat je jouw nieuwe lief via internet had leren kennen, vandaag de dag kijkt niemand er meer van op. Maar niet iedereen vindt deze ontwikkelingen positief.

Datingindustrie

Laten we eerlijk zijn. Datingsites vormen een industrie die geen winst maakt omdat ze zo succesvol zijn in het koppelen van mensen, maar juist omdat ze dat niet zijn. Als je de ware niet vindt op de ene datingsite, dan ga  je naar een andere. Als ook dat niet helpt, dan zoek je nog op een andere plek naar liefde. Er bestaat wel voor iedereen een datingsite, je hebt er specifieke voor Joodse singles, voor vegetariërs, voor mooie mensen, voor lelijke mensen, voor vrouwen die een rijke vent aan de haak willen slaan… Ze vragen bijna allemaal geld voor hun diensten. Hun voornaamste zorg is winst maken, niet iemand aan de ideale partner te helpen om nog lang en gelukkig te kunnen leven. Dat neemt niet weg dat je via een datingsite wel een nieuwe liefde kunt vinden natuurlijk!

3 soorten internet daters?

De Britse journaliste Bryony Gordon is hier wel extreem negatief over: “Mijn ervaringen leren mij dat er drie soorten internetdaters zijn: perverselingen die meteen naakt gaan via de webcam, mensen die niet kunnen spellen en leugenaars. In de virtuele wereld is iedereen een uitstekend chirurg met een druk gevuld sociaal leven en een uitgebreide culturele interesse. Maar de waarheid is dat als je echt zo succesvol en drukbezet bent, je waarschijnlijk geen tijd hebt om achter je computer te zitten.” Mmm.. nou die heeft waarschijnlijk alleen maar slechte dates gehad ;-).

Kieskeurige singles

Daarnaast is hetwel zo dat hoe meer vissen er in de zee zitten, hoe kieskeuriger je wordt. Want waarom zou je zomaar met de eerste de beste gaan, terwijl er op het internet misschien iemand op je zit te wachten die toch net iets meer verdient, zich beter kan kleden, knapper, leuker is? Iemand selecteren op basis van zijn baan, hobby’s en interesses die ze vaak maar snel invullen is toch nog net iets anders dan op iemand afstappen in een café en hem uit te vragen. Voordat je je eerste date hebt gehad kan je tegenwoordig al alles te weten komen over iemand via sociale media zoals Facebook of Twitter. Dit kan er voor zorgen dat je iemand al afschrijft zonder deze persoon in het echt te ontmoeten.

Waslijst aan eisen, minder succes

Toch kan een echt afspraakje je overtuigen dat deze persoon ondanks zijn onvolmaaktheden, iets wat iedereen bezit, toch perfect bij je kan passen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat mensen die met een waslijst aan eisen voor een potentiele partner minder kans hebben om een goede match te vinden. Elkaar in het echt ontmoeten maakt vaak dat die ‘mindere eigenschappen’ vergeten worden door een speciale vonk tussen twee mensen. Want het voelen van een bepaalde klik of een vonk blijft toch het allerbelangrijkste in de liefde!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam