Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten miljonairs
30 oktober 2015

Maakt geld nou wel of niet gelukkig?

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt als een enorm cliché. Toch kan het weleens kloppen, althans: tot op zekere hoogte. Nobelprijswinnaar economie Angus Deaton berekende een maximumgrens tot waar geld ons tevreden maakt over onze levenskwaliteit. Tijd om loonsverhoging vragen? Dat ontdek je hier.

Geld is goed voor je

De Brits-Amerikaanse econoom Angus Deaton van de University of Princeton mocht dit jaar de Nobelprijs economie in de wacht slepen, voor zijn werk waarin hij een verband zoekt tussen financiële rijkdom en geluk. Hij komt met cijfers op de proppen die aangeven tot welk bedrag de inhoud van je portefeuille invloed heeft op je geluk.

Geld maakt “tevreden”

Volgens de berekeningen van Deaton ligt de geluks- limiet bij een inkomen van ongeveer 67.900 euro per jaar. Dat komt neer op zo’n slordige 5658 euro per maand. Op die grens stopt de toename van je dagelijkse geluksgevoel door toedoen van geld. Geld maakt niet noodzakelijk gelukkig, maar je kan wel tevredener zijn met je leven door een hoog inkomen, stelt Deaton.

Laag inkomen & pijn

Mensen met een laag inkomen daarentegen zijn minder snel tevreden met hun levenskwaliteit. Daarnaast kunnen zij meer emotionele pijn ondervinden van tegenslagen zoals een scheiding of gezondheidsproblemen.

Tijd voor opslag?

Samengevat: mensen een hoger inkomen geven zal niet voor instant geluk zorgen, maar ze krijgen wel het gevoel dat ze een beter leven leiden, zegt Deaton. “Als econoom ben ik geneigd te denken dat geld goed voor je is, en ik ben blij dat ik daar voor een stuk bewijs van heb kunnen vinden,” besluit Deaton.

Bonus

Toch maar eens aan de mouw van de baas trekken voor een extraatje of bonus dus. Tenzij je die bovengrens al  lang gehaald natuurlijk. Maar als dat zo is dan ben je vast met andere dingen bezig bent dan dit artikel lezen. Uitslapen in je kasteel met privéstrand op de Malediven bijvoorbeeld… 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Direct Wonen Huren

gerelateerde artikelen

Een op drie Nederlandse vrouwen vindt klusvaardigheid partner belangrijker dan salaris

Maar liefst dertig procent van de vrouwelijke Nederlanders vindt de kluskennis...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal...

Liefde en lust op de huishoudbeurs

De Huishoudbeurs staat dit jaar in het teken van Liefde &...

Goedkoop uitgaan lukt je met deze zes tips

Nu je single bent ga je misschien weer wat vaker uit...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant