zin in werken

Maak werk van je talent

Vind jij het ook prettig om met je werk bezig te zijn? Of heb je wel eens dagen dat het je gestolen kan worden? Het is goed je ervan bewust te zijn dat een voorwaarde om je werk goed te doen is dat je zin hebt in je werk. Krijg je talent boven tafel en maak werk van je talent.

Maak werk van je talent

Wanneer je tijdens je werk plezier hebt is dat fijn voor jezelf, maar ook voor je collega’s en het bedrijf waar je voor werkt. Het is een cirkel omhoog als je het leuk hebt, en de visuele cirkel gaat omlaag als het niet prettig voelt. Neem dus geen genoegen met werk wat wel leuk is. Daarvoor breng je er gewoon te veel uren door. Door je talent zo goed mogelijk te benutten, krijg je al meer zin in je werk. Laat zien wat je kunt. Laat je talenten uit de verf komen. Weet je niet goed hoe je dit kunt oppakken dan heeft Godelieve Meeuwissen een aantal adviezen om meer zin te houden in je werk.

1. Geef je talent een woord

Je talent is dat waarom jij voor een ander iets kunt betekenen. Het is jouw unieke kwaliteit, ongeacht je opleiding en ervaring. Probeer dit in 1 of een paar woorden te omvatten. Moet je dit voor jezelf nog helder krijgen? Verzamel alle woorden die gaan over waar jij goed in bent. Het woord wat het meest opvalt is jouw talent, hoogst waarschijnlijk.

2. Ben alert op je valkuilen

Het is heel nuttig om te weten wat jou valkuilen zijn. De kans is namelijk groot dat je er dan minder vaak invalt. Perfectionisme is er een van. Geen hulp willen vragen, anderen of jezelf veroordelen, elkaar dingen voor de voeten gooien of geen fouten durven maken. Vast geen onbekende zaken.

3. Ken het talent van je collega’s

Goed samenwerken is van belang om zin in je werk te houden. Kom achter de talenten van je collega’s en vraag om hulp. Anders om kunnen ze dan bij jou terecht voor jouw talenten. Ben ook niet bang iets te vragen wat eigenlijk niet bij iemands functie hoort, maar hij wel over dat talent beschikt.

4. Durf feedback te geven

Veel mensen vinden het moeilijk feedback te krijgen en ook om feedbach te geven. Maar duidelijke feedback geven is het geheim van goed samenwerken. Het is dan wel noodzaakelijk dat dit op een geweldloze manier gebeurd. Elkaar zeggen wat je had verwacht en dat iets dan tegenvalt, moet kunnen. Dan weet je wat je de volgende keer met weinig moeite anders kan doen. De vier stappen die bij deze geweldloze manier horen zijn altijd te gebruiken én zijn heel nuttig.

5. Zie digitalisering als een zegen

Je kunt het als een vloek zien, dat alles digitaal wordt. Zie het als een zegen dat zoveel administratieve taken geautomatiseerd zijn en daardoor minder tijd kosten. Zorg wel dat je bijblijft en je jezelf laat adviseren. Zo houd je meer tijd over voor werk dat bij je talent past.

6. Zet zelfzorg voorop

Je kunt je talent alleen ten volle benutten en volop zin hebben in je werk, wanneer je goed voor jezelf zorgt. Zit je lekker in je vel, dan heeft je talent meer kans van slagen. Je kunt dan ook veel meer voor anderen betekenen.

Meer tips van Godelieve Meeuwissen vind je in haar boek “Zin houden in je werk“. Je kunt ook kijken op het programma van het Managment Support Event op 16 november in Utrecht , om echt werk te gaan maken van je talent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.