samen blijven
25 August 2015

Maak je relatie succesvoller

Misschien ben je in de vakantie een nieuwe liefde tegen het lijf gelopen. Mogelijk heb je al wat relaties achter de rug. Deze keer ben je echt voornemens er meer van te maken dan ooit te voren. Of misschien ben je net terug van vakantie met je partner, die je al lang hebt en heb je bedacht dat je daar eigenlijk nog steeds heel blij mee bent. Je beseft je ook wel dat het goed houden van een relatie niet vanzelf gaat. Er zijn eenvoudige tips om te werken aan een gelukkig liefdesleven. 

Maak je relatie succesvoller

Van een gelukkig liefdesleven dromen de meesten van ons. Misschien heb je die al en wil je die behouden of sta je aan het begin van een opbloeiende relatie. Met niet te veel moeite kun je er voor zorgen dat jouw relatie nog succesvoller wordt of blijft.

1. Ben open en communiceer

Deel je dromen, angsten en gevoelens met je partner. Daardoor leert hij of zij je alleen maar beter kennen.

2. Win vertrouwen

Het belangrijkste in liefde is vertrouwen en dat kost tijd. Wees dus geduldig

3. Luister goed

Om het punt van de ander te kunnen begrijpen, moet je goed kunnen luisteren en dit doe je ook door oogcontact te houden en te laten zien dat je het begrijpt.

4. Creëer een speciaal gevoel

Zo nu en dan is het een goed idee om je partner te verrassen met bijvoorbeeld een etentje. Hierdoor voelt hij of zij zich speciaal.

5. Steun en toon interesse

Het is goed om te laten zien dat jouw geliefde door dik en dun op je kan rekenen en dat je altijd support wat hij of zij doet. Doe moeite om interesse te tonen in de passies en de werkzaamheden van je partner.

6. Fouten gebeuren

Niemand is perfect, zelfs jouw partner niet. Hij of zij zal ook fouten maken en het helpt als je hier rustig mee omgaat. Boos worden lost niks op.

7. Respect

Respect is een belangrijke bouwsteen in een gelukkige relatie. Daarom moet je nooit de gevoelens van je partner kwetsen.

8. Wees een team

Probeer je relatie altijd als een team te zien. Je werkt uiteindelijk samen aan hetzelfde doel. Zet je ego opzij om het samen ergens over eens te worden.

9. Accepteer ups en downs

Een relatie bestaat niet uit alleen maar mooie tijden. Juist in moeilijke tijden kunnen jullie laten zien hoe sterk jullie samen zijn en je zult zien dat de zon weer gaat schijnen.

10. Deel een hobby

Het versterkt je band als jullie samen iets doen wat jullie allebei erg leuk vinden. Begin samen aan danslessen of houd elke zondag vrij om uitgebreid te koken.

11. Zeg sorry

Aarzel niet om het uit te spreken als je weet dat je een fout hebt gemaakt. Als je je schuldig voelt, zeg sorry.

12. Wees geduldig

Je kunt niet verliefd worden en direct een perfect gebalanceerde relatie hebben. Het kost tijd om elkaar door en door te kennen en op elkaar te kunnen inspelen.

13. Neem pauze

Neem een pauze van je werk om eens wat tijd door te brengen met je partner, bijvoorbeeld op vakantie of een dagje sauna.

14. Geef ruimte

Iedereen heeft ook ruimte nodig om zijn eigen leven te leiden. Maak er dus geen probleem van als je partner alleen met vrienden op stap gaat.

15. Financiële rust

Vaak maken koppels ruzie over geld. Maak je tijdens een afspraakje eens niet druk over wie wat betaalt en geniet gewoon van de tijd samen.

16. Toon je liefde

Aarzel niet om je geliefde te laten zien dat je nog altijd helemaal stapelgek bent op hem of haar. Geef vaak genoeg een kus of knuffel om dit te tonen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie