bijstandmoeders

Maak je computer klaar voor het voorjaar

De lente is in het land, en dat wil zeggen dat het tijd is voor voorjaarsschoonmaak. Niet enkel huizen en tuinen worden binnenste buiten gekeerd, ook je laptop of computer kan je voorbereiden op het voorjaar.

Antivirusspecialist BullGuard verzamelde zeven nuttige tips waarmee je jouw pc kan klaarmaken voor de lente. We delen deze graag met je!

1# Voor je start, zorg ervoor dat je een back-up maakt van je gegevens. Dan kan je al geen belangrijke bestanden kwijtraken, en hoef je je geen zorgen te maken als je per ongeluk iets verwijdert. Zet je bestanden bijvoorbeeld online (in the cloud met Dropbox of Google Drive) en haal ze terug wanneer jij ze nodig hebt!

2# Dit is ook het perfecte moment om alle software te updaten die dat nodig heeft. Misschien vraagt je laptop al maanden op de nodige updates uit te voeren, of moeten een aantal programma’s dringend vernieuwd worden. Laat ze niet nog langer wachten!

3# Organiseer daarna je desktop. Maak mapjes aan, en zorg dat je terug een overzicht krijgt in je bestanden. En nog belangrijker: delete bestanden die je niet meer gebruikt.

4# Laat een disk cleaner lopen. Op die manier verdwijnt ook alle afval die je niet meteen ziet van je computer. Dit zorgt er bovendien voor dat je laptop/computer sneller wordt.

5# Een andere nuttige tip om je computer op de juiste snelheid te laten werken is het defragmenteren van de harde schijf. Hoe je dit precies doet is voor elk toestel verschillend, maar het komt erop neer dat je computer je bestanden op een bepaalde manier rangschikt waardoor je harde schijf optimaal benut wordt en dus sneller zal werken.

6# Ook je internetbrowser verdient een opknapbeurt. Verwijder je browsergeschiedenis, en delete onnodige extensies. Zorg er tenslotte ook voor dat je veilig surft.

7# Update tot slot ook alle andere antivirussoftware, en stel deze zo in dat deze wekelijks je computer scant. Dit is de enige manier om virussen slimmer af te zijn!

Geniet van het voorjaar met je opgeschoonde pc!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.