gezellige vakantie

Maak er een gezellige vakantie van

Morgen is het rapporten ophalen op de middelbare scholen.Veel kinderen moeten daar vooral niet te lang over doen, want  veel vaders staan al  klaar met een ingepakte auto om op vakantie te gaan. Daar gaat het eigenlijk al een beetje mis voor mijn gevoel. Het is vakantie mensen, doe even relaxed. Je hebt drie weken om van hier weer thuis te komen. Een uurtje later vertrekken of een dag later, wat maakt dat nou uit.

Vakantie is begonnen

Spanning en stress zijn al in ruime mate aanwezig voordat de reis wordt aangevangen. Waarschijnlijk heb je heel de afgelopen week moeten rennen en briesen om op je werk alles af te krijgen, om alle kampeerspullen weer bij elkaar te zoeken. Om alle kleren van het hele gezin te wassen en te strijken, want ook op vakantie moeten we er pico bello uitzien. Ook heerst er vrolijkheid, want het vooruitzicht even niets te hoeven, is natuurlijk best een prettige.

Goed voorbereid op vakantie

De voorbereidingen zijn over het algemeen goed te noemen. De route wordt tegenwoordig het meest online bekeken met een route planner, maar de wegenkaart is nog niet weg te denken.  Het inpakken van de auto gebeurt nog steeds het meest door de vader, niet altijd met succes. Maar dat laatste zal bijna iedereen herkennen. Een auto is eigenlijk nooit groot genoeg om al je gewenste luxe mee te nemen. Er moet regelmatig iets thuis achterblijven tot onvrede van deze en genen.

Vertrek zondagochtend 6 uur

Morgen is het vrijdag en gaan er zeker al hordes mensen op vakantie. Het blijkt echter dat de meeste mensen de voorkeur geven voor de zondag en het tijdstip is dan vroeg, 6 uur of eerder. Oefening baart kunst, lijkt, want door 8 van de 10 vakantiegangers wordt de geplande tijd gehaald. Soms zit er een vertraging doordat er toch nog even naar huis teruggegaan wordt. Vergeten paspoorten, medicijnen,camera’s en telefoons zijn daar van de reden. Of ineens wordt bedacht dat de deur toch niet goed op slot gedaan is of dat het strijkijzer nog aan staat. Het gebeurt ook wel eens dat de kat van de buren bij iemand in zijn caravan zat. Terug? Ik denk het wel.

We gaan nog niet naar huis

We zijn vertrokken en een plezier dat we hebben. Er wordt veel gezongen in de auto. “We zijn er bijna”, “We gaan nog niet naar huis” of we zingen mee met de radio, of over de grens, met een CD. De steef in de auto wordt op dergelijke momenten zeker door iedereen als prettig ervaren. Maar het feestje kan niet te lang duren. Bijna de helft van de partners zegt weleens ruzie te hebben onderweg. Zelfs wel twee keer per reis. De woordenwisseling gaat er dan vooral over dat er te hard gereden wordt, het te lang duurt voordat er gestopt wordt of over het nemen van een verkeerde afslag. Ook wordt het lawaai van de kinderen door de vaders in het algemeen als storend ervaren, wat de moeder op haar beurt weer storend vindt.

Overnachten in de auto

We besluiten met velen het hele end naar Spanje niet in één keer te reizen, dat is goed. Er wordt dus onderweg overnacht. Het liefst doen we dat in kleine dorpjes even van de snelweg af. Op een camping slapen doen ook  velen, zeker omdat er veel caravans achter de auto’s meegaan. De overnachting wordt meestal niet van te voren geregeld, omdat men niet weet hoever er doorgereden kan en gaat worden. Soms stoot je dan je neus en heb je geen plek om te slapen. Dan wordt er in de auto overnacht of er wordt gas gegeven zodat de camping nog eerder bereikt wordt.

Fijne vakantie gewenst. Maak er gezellige weken van.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.