hand of kus geven

Maak als man indruk op een vrouw

Is het zover? Denk je een vrouw in het vizier te hebben, waar jij wel meer mee zou willen? Heb je dit speciale gevoel al tijden niet gehad. Dan voel jij je vast al een gelukkig man. Maar nu moet je er voor gaan zorgen dat je gelukkig blijft, en wel met haar. Dus werk aan de winkel. Je moet er voor gaan zorgen dat je een onuitwisbare goede indruk achter gaat laten. Maar hoe doe je dat? Ga er voor zorgen dat deze dame vaker op date wil en geïnteresseerd raakt in jou.

Blijf vooral jezelf

Je als man bewegen tussen de vrouwen dat is vaak niet zo moeilijk. Waarschijnlijk heb je ook vrouwelijke collega’s of zussen en vriendinnen in je omgeving. Maar het wordt pas lastig als je ineens meer gaat voelen voor een vrouw. Dan ben je druk in je hoofd over de vraag wat je wel moet doen en wat je juist moet laten om indruk te maken. Je moet vooral je best doen jezelf te blijven. Natuurlijk is het niet verkeerd hier over na te denken. De eerste indruk kun je maar een keer maken.

1. Meerdere partners ontmoeten

Heel weinig mannen ontmoeten nieuwe vrouwen. Ze hebben een date met één dame en daar blijft het bij. Dat kan een probleem vormen als de gevoelens niet wederzijds zijn. Wie zijn of haar ogen sluit voor andere potentiële partners, zal nooit slagen. Probeer daarom partners uit meerdere sociale cirkels te vinden. Denk bijvoorbeeld aan je werk, je opleiding of de sportvereniging van je zelf of van je kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met meerdere sociale kringen gelukkiger zijn met hun sociale leven. Heb je niet zo’n bloeiend sociaal leven, dan is het een goed idee een nieuwe hobby te vinden. Denk bijvoorbeeld aan dansen of een atletiekvereniging om te hardlopen op zaterdag. Tegenwoordig kan je sociale leven ook online plaatsvinden.

2. Ga niet overal in mee

Je hoeft echt geen jaknikker te zijn. Het is zelfs zo dat dates dat irritant vinden. Wees het gerust met elkaar oneens en discussieer een beetje. Heb gewoon je eigen mening, met mate, want anders kom je arrogant of zelfs agressief over. Op alles ‘ja’ zeggen, is in ieder geval geen goed idee, want dan kom je al snel saai over.

Maak de date spannend.  Je eerste date hoeft niet perse een eetdate te zijn, als dat jou niet goed past.  Het is leuk, gemakkelijk en best romantisch. Realiseer je wel dat het ook veilig en saai kan overkomen. Probeer eens iets spannends te organiseren. Er zijn dan hormonen die vrij kunnen komen en die voor verliefdheid kunnen zorgen. Je mag best interesse tonen maar loop niet te hard van stapel. Dan ontstaat er gezonde spanning. Focus er maar eens op tijdens een volgende date. In het begin zal het stroef gaan, het is het vinden van de juiste balans, maar het levert zeker resultaat op.

3. Niet alleen wat je zegt is belangrijk

Wat je non-verbaal uitstraalt, is net zo belangrijk als wat je zegt. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Zorg ervoor dat je er goed uitziet. Je kleding en je uitstraling vallen het eerst in het oog. Laat overtollige kilo’s niet de overhand nemen, grijp op tijd in en doe er wat aan. Kies voor modieuze kleding, die jou goed staan. Vraag gerust een vriend om kledingadvies.

Ben je eenmaal op date, leun dan gerust een beetje voorover. Je date kan het nogal intimiderend vinden als je voorover leunt. Wees zo ontspannen mogelijk. Lach veel en laat je handen zien. Dan praat je namelijk met een open houding. Gaat het goed? Dan mag je je partner subtiel aanraken.

4. Ben nooit saai

Zoals presentatoren op tv nooit saai mogen zijn, mag jij dat ook niet zijn, wanneer je een afspraak hebt met een date.  Je date wil graag een interessant verhaal horen. Probeer net iets andere vragen te stellen als andere mannen. Wat voor werk ze doet of waar ze woont, dat kun je niet meer vragen. Het moet meer inhoud hebben. Praat liever over wat interessantere zaken. Spannende vakanties die gemaakt zijn? Vertel alsof je op een verjaardagsfeestje bent, ben vermakelijk, maar overdrijf niet.

5. Spiegelen

Spiegelen is een techniek die vaak in interviews gebruikt wordt. Dat houdt in dat je gedrag van elkaar kopieert. Je zit op dezelfde manier, herhaalt elkaars woorden (dan laat je zien dat je écht luistert!) en geeft soms zelfs dezelfde blikken. Het blijkt dat je op deze manier sneller een band krijgt.

Uit onderzoek blijkt dat je aantrekkelijker en aardiger wordt gevonden als je zo’n drie tot vijf keer een gebaar of woord kopieert. Doe er je voordeel mee. Ook hier moet je niet overdrijven. Het moet niet opvallen, maar wel zijn effect hebben.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam