gelukkige single vrouwen

Luxe om zelf te bepalen wat je wilt

Een relatie die goed voelt, is prettig. Niets aan doen, anders dan goed houden, zou ik zeggen. Wanneer een relatie stopt is het niet verkeerd om een tijdje alleen te zijn. De tijd nemen voor jezelf om te kijken wat je zelf wilt. Vooral je zelf op de eerste plek zetten is ook een goed idee.

Tijd nemen voor jezelf

Aan het woord is Ellis uit Eindhoven in SOLO van BN DeStem. Ze heeft het over de periode waar ze in beland is na een 8 jaar durende relatie. Ze heeft in haar leventje enkele lange relaties achter de rug, met steeds maar korte periodes in haar eentje. Nu is ze van plan langer alleen te blijven en de tijd te nemen voor zich zelf om te kijken wat ze echt wil.

Meer ruimte voor jezelf

De gedachte de rest van haar leven alleen te zijn vindt ze geen enge. Er zijn juist momenten in vorige relaties geweest dat ze wat meer tijd en ruimte voor zichzelf wilde dan dat ze kreeg. Ze zegt liever alleen en gelukkig te zijn dan zich eenzaam en ongelukkig te voelen in een relatie. Een workshop voor vrouwen georganiseerd door een bouwmarkt bij haar in de buurt, dat lijkt haar nu wel wat. Vroeger vroeg ze haar vader of haar vriend als er iets te klussen was. Ze beseft dat ze niet langer afhankelijk wil zijn en dat ze dingen zelf wil kunnen.

Trouw en Carnaval gaan samen

Wat Ellis in een relatie het meest belangrijk vindt is trouw, eerlijkheid en vertrouwen. En hoewel trouw in de ogen van velen niet samengaat met Carnaval mag het voor Ellis wel elke dag van het jaar Carnaval zijn. Ze heeft dit feest met de paplepel ingegoten gekregen. Met haar geboorte stond Prins Carnaval aan haar wieg. De saamhorigheid vindt ze bij dit feest fantastisch.

Alleen uit eten

In de periode dat ze single was, heeft ze de leukste dingen meegemaakt. Zo stond ze ineens ingeschreven bij modellenbureau, wat ze tijdens haar relatie zeker niet had gedaan. Ze denkt dat je door alleen te zijn veel meer leert over jezelf dan met welke partner dan ook. Alleen uit eten in haar eentje, doet ze gewoon. De eerste keer best spannend. Het is toch een drempel waar je over heen moet.

Luxe om zelf te bepalen wat je wilt

Wat ook hoort bij nieuwe periode is vastigheden laten varen en iets nieuws kiezen. Dansen deed ze al vanaf haar kinderjaren op een en de zelfde dansschool. Ook yoga was ze hier gaan doen. Ze heeft dit helemaal losgelaten om op een andere locatie lekker door te gaan met dansen en yoga. De toekomst ziet ze als een groot avontuur. Vastroesten in een relatie dat is haar niet overkomen. Ellis krijgt de kans om opnieuw te beginnen. Ze ziet het als een luxe zelf te kunnen bepalen wat ze wil. Spannend, maar ze heeft er zin in.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.