gelukkige single vrouwen

Luxe om zelf te bepalen wat je wilt

Een relatie die goed voelt, is prettig. Niets aan doen, anders dan goed houden, zou ik zeggen. Wanneer een relatie stopt is het niet verkeerd om een tijdje alleen te zijn. De tijd nemen voor jezelf om te kijken wat je zelf wilt. Vooral je zelf op de eerste plek zetten is ook een goed idee.

Tijd nemen voor jezelf

Aan het woord is Ellis uit Eindhoven in SOLO van BN DeStem. Ze heeft het over de periode waar ze in beland is na een 8 jaar durende relatie. Ze heeft in haar leventje enkele lange relaties achter de rug, met steeds maar korte periodes in haar eentje. Nu is ze van plan langer alleen te blijven en de tijd te nemen voor zich zelf om te kijken wat ze echt wil.

Meer ruimte voor jezelf

De gedachte de rest van haar leven alleen te zijn vindt ze geen enge. Er zijn juist momenten in vorige relaties geweest dat ze wat meer tijd en ruimte voor zichzelf wilde dan dat ze kreeg. Ze zegt liever alleen en gelukkig te zijn dan zich eenzaam en ongelukkig te voelen in een relatie. Een workshop voor vrouwen georganiseerd door een bouwmarkt bij haar in de buurt, dat lijkt haar nu wel wat. Vroeger vroeg ze haar vader of haar vriend als er iets te klussen was. Ze beseft dat ze niet langer afhankelijk wil zijn en dat ze dingen zelf wil kunnen.

Trouw en Carnaval gaan samen

Wat Ellis in een relatie het meest belangrijk vindt is trouw, eerlijkheid en vertrouwen. En hoewel trouw in de ogen van velen niet samengaat met Carnaval mag het voor Ellis wel elke dag van het jaar Carnaval zijn. Ze heeft dit feest met de paplepel ingegoten gekregen. Met haar geboorte stond Prins Carnaval aan haar wieg. De saamhorigheid vindt ze bij dit feest fantastisch.

Alleen uit eten

In de periode dat ze single was, heeft ze de leukste dingen meegemaakt. Zo stond ze ineens ingeschreven bij modellenbureau, wat ze tijdens haar relatie zeker niet had gedaan. Ze denkt dat je door alleen te zijn veel meer leert over jezelf dan met welke partner dan ook. Alleen uit eten in haar eentje, doet ze gewoon. De eerste keer best spannend. Het is toch een drempel waar je over heen moet.

Luxe om zelf te bepalen wat je wilt

Wat ook hoort bij nieuwe periode is vastigheden laten varen en iets nieuws kiezen. Dansen deed ze al vanaf haar kinderjaren op een en de zelfde dansschool. Ook yoga was ze hier gaan doen. Ze heeft dit helemaal losgelaten om op een andere locatie lekker door te gaan met dansen en yoga. De toekomst ziet ze als een groot avontuur. Vastroesten in een relatie dat is haar niet overkomen. Ellis krijgt de kans om opnieuw te beginnen. Ze ziet het als een luxe zelf te kunnen bepalen wat ze wil. Spannend, maar ze heeft er zin in.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.