kameren

Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes overdag

Het Laatste Nieuws kwam zojuist met het artikel “Kameren kan nu ook in luxehotels”. Echt een Belgisch woord, dacht ik, dat kameren. Toch eens even kijken of daar in het Nederlands het zelfde woord voor gebruikt wordt. Het artikel gaat er over dat steeds meer gewone hotels ook hun kamers voor slechts enkele uren overdag gaan verhuren. Voorheen had je daarvoor speciale rendez-vous-hotels.

Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes

Steeds meer gewone hotels gaan hun hotelkamer voor enkele uurtjes aanbieden, maar ook het statige Brusselse vijfsterren hotel Métropole gaat hierin mee.  Volgens een relatiedeskundige is het echt een teken van deze tijd. Overdag kun je enkele uurtjes in de luxe van het vijfsterrenhotel Métropole baden voor 100 euro,  voor 30 euro extra krijg je er zelfs champagne bij. Een overnachting in het zelfde hotel ’s nachts, kost ruim het dubbele.  Bij het boeken wordt niet gevraagd of je komt vergaderen of dat je voor het plezier komt. Dagverhuur is niet nieuw. Wat veranderd is, is dat we onze schroom verloren hebben.

Adressen te vinden via website

Het verhuren van kamers voor overdag is duidelijk niet meer voorbehouden aan enkele rendez-vous-hotels. Op dit gat in de markt is de Parijzenaar David Lebée gesprongen met de website Dayuse.com met deze materie als specialisme. Net als je bij Booking.com terecht kunt voor een lijst met overnachtingen, geeft Dayuse.com je een lijst met hotels waaruit je als klant kunt kiezen en meteen kunt boeken.  Deze site veroverde eerst Frankrijk en heeft ondertussen de rest van de wereld bereikt. Het bedrijf is meer dan 2 miljoen waard en boekte al ruim 250.000 reservaties.

Kameren als hotelkamer huren in Belgisch

Toen ik ging kijken of kameren in Nederland het zelfde betekent als in België, kreeg ik de indruk dat dit niet zo is. Maar wat niet is, dat kan nog komen. Ik ben er niet van op de hoogte of je in Nederland al bij meer hotels zomaar overdag een kamer kunt boeken, om vervolgens na een paar uur met rode konen gewoon weer te vertrekken. Maar het lijkt erop dat je bij Between9and5 aan het juiste adres bent.

[Kameren] in Nederlands woordenboek

Kameren, bw. gel. (ik kamerde, heb gekamerd), kamers laten bewonen (aan eene vrouw waarmede men leeft); in eene kamer opsluiten; daar zaten wij gekamerd (opgesloten). Dit is het werkwoord kameren, maar er is ook een zelfstandignaamwoord kameren. Dan worden er type huisjes bedoeld en wel het meest eenvoudige huistype. Ze bestaan uit één kamer, waarboven een zolder. De term wordt alleen gebruikt voor eenkamerwoningen, die als rijtje gebouwd zijn, met het oog op bezuiniging omdat de tussenmuur weggelaten kon worden. Ook al was er niet veel huis, er was vaak wel iets van een tuin, omdat er rondom een tuin gebouwd werd, in de vorm van een hofje.

Belgen staan relaxter in het leven

In het Nederlands lijkt het woord kameren iets beklemmends te hebben, daar zaten wij gekamerd (opgesloten). Dat de Belgen wat meer ontspannen in het leven staan, wordt weer eens duidelijk. Die nemen er gewoon een flesje champagne bij, ook al zijn ze gekamerd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.