benching of ghosting

Loslaten om verder te kunnen

Mijn vriend raakte twee jaar geleden zwaargewond bij een heftig ongeval. Na een paar dagen intensive care stierf hij in mijn armen. Ik ben nog elke dag met hem bezig. Vergeten zal ik hem nooit, maar ik moet hem wel meer gaan loslaten om verder te kunnen en weer open te staan voor een nieuwe relatie.

Je moet hem loslaten

Ook al waren we nog niet zo lang samen, hij heeft enorm veel voor me betekent. Vriendinnen vinden het zonde van me dat ik zo lang ‘er in blijf hangen’, ze proberen me te helpen met de woorden: ‘Je moet hem loslaten’. Hoe onbegrepen kun je je voelen als iemand op zo’n moment zo’n tekst op je loslaat? Toch hadden ze wel een punt.

Weg van de realiteit

Omdat ik erg met mijn gevoelens worstelde, heb ik aan de bel getrokken bij een psycholoog. Wat zij mij al snel duidelijk maakte, is dat veel nadenken over de situatie me tegen hield om los te laten. Je verstand vindt denken heerlijk, allerlei scenario’s komen voorbij en het lijkt daarmee net alsof je alles onder controle hebt. Dat is een illusie en je daarvan bewust worden is een grote stap. Denken brengt je weg van het ‘hier en nu’, weg van de realiteit.

Pak je piekergedachten vast

Maar voordat je de piekergedachten los kunt laten, zul je ze vast moeten pakken. Het geeft een heel krachtig gevoel als je gedachten wel op kunt laten komen, maar ze niet meer volgt. Laat ze gewoon voorbij drijven, als wolken aan de hemel. Daarmee laat je ook de afhankelijkheid los van datgene of diegene die je zo graag vast wilt houden.

Smipe geeft inzicht in jezelf

Door het verlies van mijn vriend heb ik mezelf nog beter leren kennen. Ook omdat ik in die periode Smipe ontdekte. Smipe geeft je meer inzicht in jezelf, laat je zien welke kwaliteiten jij in je hebt en hoe je het beste met bepaalde situaties kunt omgaan. Het gaf me een stukje rust, maar ook zelfvertrouwen. Hopelijk kan ik me binnenkort weer openstellen voor een nieuwe liefde.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.