op toneel staan

Loskomen van ballast heet groeien

Heb jij wel eens op het toneel gestaan? Eng he, de eerste keer. Dat vond Stephan uit Nuland zeker. Nu draait hij er zijn hand niet voor om. Door het toneelspelen is hij relaxter geworden.  Eerst moest alles perfect bij hem zijn en moest alles kloppen. Hij is nu los aan het komen van ballast. Hij is aan het groeien. 

Dealen met biseksualiteit

In SOLO van BN DeStem stond onlangs Stephan in de spotlight. Hij is 51 en komt uit Nuland. Hij valt op mannen en op vrouwen. “Ja, dat bestaat”, zegt hij zelf. Vrijheid was het voor hem om verliefd te worden op wie hij wil. Hij heeft even met zijn biseksualiteit geworsteld. Twee weken slechts. “Het is zo, deal er maar mee,” zei hij tegen zich zelf. De ware liefde is voor hem goed voor zich zelf zorgen. Ooit was hij te veel een pleaser, nu komt hij meer op voor zichzelf.

Eigenheid is aantrekkelijk

Wat hij aantrekkelijk vindt in iemand is zijn eigenheid en zelfvertrouwen. Iemand die zichzelf durft te zijn, die authentiek is, daartoe voelt hij zich aangetrokken. Of hij goed kan flirten om met iemand in contact te komen? Nee, helemaal niet, hij geeft aan niet te weten waar te beginnen. Hij is te verlegen om als eerste toe te slaan. Een ander mag hem best versieren, maar het duurt even voor hij het doorheeft.

Eenzaam en zielig

Hij voelt zich weleens eenzaam. Sinds de scheiding woont hij bij een boer op het erf. Daar heeft hij gezelschap van de boerderijkat, dat vindt hij gezellig. Hij woon ter klein maar knus. Wat hij zielig vindt is dierenleed. Maar ook mensen die door hun scheiding in een financiële crisis komen en van alles moeten doen om alle ballen in de lucht te houden. Deze situatie is hem klaarblijkelijk ook overkomen.

Loskomen van ballast heet groeien

Zijn ambitie is om andere mensen geestelijke hulp en begeleiding te gaan geven. Daar gaat hij aan werken. Zelf kan hij best tegen kritiek wanneer het maar opbouwend is. Jaren geleden was hij verlegen, nu staat hij op het toneel te acteren en draagt zijn eigen gedichten voor. Hij is uit zijn schulp aan het kruipen. Hij komt steeds meer los en bevrijd zichzelf van ballast. Dat heet nou groei, weet hij.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam