hoge hakken lopen

Lopen op hoge hakken: 9 tips

Hoge hakken zijn sexy en vrouwelijk. Daarnaast zorgen ze voor een mooier postuur. Je traint je kuit en beenspieren door op hoge hakken te lopen dus dat levert automatisch mooie benen op! Geen wonder dat hoge hakken populair zijn. Alleen.. hoe leer je daar nou op lopen?

Als single vrouw wil je natuurlijk een verpletterende indruk maken op die gezellige dance party, eerste date, speeddate avond of singles borrel en daarom trek je het liefst je mooiste schoenen met hak aan. Lekker vrouwelijk, tikkeltje sexy dus helemaal top. Hoge hakken hebben ook een nadeel, want er goed op kunnen lopen vereist nogal wat oefening.

We geven je 9 tips waar jij mee uit de voeten kunt

 

1. Kies de juiste hakken

Als je op hoge hakken wilt leren lopen dan begint het met het kiezen van de juiste schoenen. Zorg voor de juiste schoenmaat (anders heb je ofwel teveel ruimte, ofwel knellen je tenen) en dat de schoenen voldoende steun bieden aan je voeten. Denk hierbij aan schoenen met een bandje over de wreef.

2. Eerst staan

Oefen eerst met het staan op die hoge hakken. Omdat je eigenlijk op je tenen staat ben je minder in balans. Lopen op hoge hakken betekent dus opnieuw je balans moet vinden. Een goede houding is daarbij belangrijk. Schouders naar achteren en de borst naar voren zorgen voor meer evenwicht waardoor het lopen ineens een stukje makkelijker wordt.

3. Draaien

Lopen op hoge hakken vergt een andere techniek dan het lopen op platte schoenen. Je beweegt je op hakken meer vanuit je heupen. Omdraaien doe je dus niet door je been de andere kant op te laten gaan maar door je heup te draaien. Dan volgt je been vanzelf. Ontspan daarbij je heupen en je knieën, zodat je een beetje over de grond glijdt. Oefen de draaibeweging voor de spiegel, tot je hem onder de knie hebt!

4. Lopen

Zodra je op de hoge hakken kunt staan en de goede houding te pakken hebt is het tijd voor de eerste stapjes. Doe dit het liefst op een harde maar geen gladde vloer zodat je niet uitglijdt. Denk na bij elke stap. Houd je benen recht, dicht bij elkaar en begin met langzame stapjes. In het begin ziet dit er nog wat stijf uit maar je zult zien dat het door oefening snel beter gaat.

5. Wiebelen

Oefen niet alleen met lopen maar ook met stilstaan. Zet een paar stapjes, stop en draai je om. Probeer tijdens het stoppen niet te wiebelen. Zolang dit wel het geval is heb je de goede balans nog niet gevonden. Oefen net zo lang totdat je nier meer wiebelt.

6. Nieuwe ondergrond

Zodra je bovenstaande allemaal onder de knie hebt wordt het tijd om te gaan oefenen op andere ondergronden. Oefen op vloerbedekking of in de tuin. Begin bij iedere nieuwe ondergrond voorzichtig opnieuw. Oefen ook met traplopen en zorg dat bij iedere trede je hak en zool helemaal op de trede staan, anders lig je opeens beneden.

7. Oefening baart kunst

De enige manier om goede en soepel op hakken te kunnen lopen is door veel te oefenen. Probeer iedere dag een half uur op hoge hakken te lopen. Als je iedere dag hakken draagt past je voetbed zich aan en voelt het op een gegeven moment heel natuurlijk. Heb nog moeite met lopen? Blijf dan gewoon even zitten met die hakken. Ook dan past je voetbed zich aan.

8. Verzorging

Het lopen op hoge hakken, zeker wanneer je in de oefenperiode zit, legt veel druk op de bal van je voet. Deze druk kun je verminderen door een gelkussentje in de schoen te plakken. Die zijn te koop bij de drogist. Verzorg je voeten goed. Smeer ze in met een verkoelende voeten crème en verwen ze geregeld met een lekker voetbad!

9. Naar buiten

Oefenen en nog eens oefenen dus. Maar je zult zien dat het zijn vruchten afwerpt en ook jij op een gegeven moment makkelijk op hoge hakken kunt lopen. Na al die oefening thuis is het natuurlijk de bedoeling dat je ook buitenshuis op hoge hakken kunt lopen. Ook deze fase moet je rustig opbouwen. Dus niet meteen de hele dag, maar dagdelen en neem voor de zekerheid een paar platte reserveschoenen mee. Als het echt niet meer gaat, dan is de verlossing nabij!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.