Kopenhagen

Lonely Planet: Kopenhagen nummer 1 bestemming in 2019

Het reisplatform Lonely Planet heeft de Deense hoofdstad Kopenhagen uitgeroepen tot ’s werelds beste reisbestemming in de categorie ‘Beste Steden’ om te bezoeken in 2019. Ieder jaar publiceert Lonely Planet de ‘Best in Travel’ gids met daarin tips, trends, belevenissen en top-10 lijsten voor reizigers die op zoek zijn naar hun volgende bestemming. 

Deze decembermaand met singles naar Kopenhagen? Boeken kan hier!

#1 bestemming Kopenhagen

“Denmark’s capital of cool is unstoppable”, zo omschrijft Lonely Planet de #1 bestemming Kopenhagen. De hoofdstad staat al enige tijd bekend om het Scandinavische design en de vernieuwende architectuur. Eén van de kwaliteiten die in de laatste jaren hebben bijgedragen aan deze benoeming en de toename in het aantal toeristen zijn de florerende eetcultuur, duurzame innovaties en de nieuwste attracties verspreid over de hele stad. Kopenhagen bevindt zich bovendien te midden van een hotel boom. In de komende vier jaar worden ongeveer 8.500 nieuwe hotelkamers gerealiseerd bovenop de al 21.000 bestaande kamers. Hiernaast zal de voltooiing van de metrolijn, welke in de zomer van 2019 wordt verwacht, bijdragen aan een verbeterde logistiek voor de toerist.

Niet te missen belevenissen in de stad volgens Lonely Planet:

  • Geniet van de lokale producten en de vindingrijkheid van een van Kopenhagens meest geprezen New Nordic restaurants, zoals Noma, Kadeau of de meer toegankelijke Høst en Mes.
  • Neem de trein naar het Louisiana Art Museum voor een kunstcollectie van wereldklasse, bestaande uit Deense en internationale kunstenaars van moderne en hedendaagse kunst, de beeldentuin en de adembenemende omgeving waarin het museum zich bevindt.
  • Bezoek het unieke pretpark Tivoli Gardens midden in de stad. De openingstijden zijn verruimd door de toevoeging van de maand februari aan het Winterseizoen. Hiermee speelt de stad in op het aantrekken van meer toeristen buiten het hoogseizoen.
  • Het samenstellen van de ‘Lonely Planet’s Best in Travel 2019’ gids start ieder jaar met nominaties van een vaste groep redacteuren, locals en influencers, gevolgd door een panel van juryleden die alle aangedragen bestemmingen naast elkaar leggen en beoordelen. De uitkomst is een uiteenlopende lijst met unieke en interessante plekken, alsook actuele ontwikkelingen en reistrends, die de toerist zullen helpen in het kiezen van hun volgende reisbestemming.

Warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge

En als je er dan toch bent: Bezoek de kerstmarkten van Hans Christian Andersen, het pittoreske Nyhavn, Kronborg en Tivoli
Voor Denen is Julehygge het hoogtepunt van het jaar. Het is een belangrijk begrip bij onze Scandinavische buren en wil zoveel zeggen als knusse gezelligheid rond Kerstmis. Hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen, zelfgemaakte kerstdecoraties, een spannend dessert en rood-witte harten. Het heeft allemaal te maken met Julehygge en de typisch Deense kersttradities.

Kopenhagen is een heerlijke stad voor liefhebbers van sfeervolle kerstmarkten. Zo is er een sprookjeskerstmarkt van Hans Christian Andersen en een kerstmarkt bij het pittoreske Nyhavn waar je kunt genieten van een heerlijke Gløgg, een soort glühwein of Deense poffertjes (aebleskiver). Ook in de ballrooms van kasteel Kronborg kun je je kersthart ophalen.

Tivoli, het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen, opent al vanaf 15 november 2018 haar poorten voor de grootste kerstmarkt van de stad. Dit jaar met een Russisch tintje in de vorm van een kleurrijke versie van de Basiliuskathedraal in Moskou met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels. Eind december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met dagelijks grote vuurwerkshows.

 

 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?