Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Kopenhagen
4 november 2018

Lonely Planet: Kopenhagen nummer 1 bestemming in 2019

Het reisplatform Lonely Planet heeft de Deense hoofdstad Kopenhagen uitgeroepen tot ’s werelds beste reisbestemming in de categorie ‘Beste Steden’ om te bezoeken in 2019. Ieder jaar publiceert Lonely Planet de ‘Best in Travel’ gids met daarin tips, trends, belevenissen en top-10 lijsten voor reizigers die op zoek zijn naar hun volgende bestemming. 

Deze decembermaand met singles naar Kopenhagen? Boeken kan hier!

#1 bestemming Kopenhagen

“Denmark’s capital of cool is unstoppable”, zo omschrijft Lonely Planet de #1 bestemming Kopenhagen. De hoofdstad staat al enige tijd bekend om het Scandinavische design en de vernieuwende architectuur. Eén van de kwaliteiten die in de laatste jaren hebben bijgedragen aan deze benoeming en de toename in het aantal toeristen zijn de florerende eetcultuur, duurzame innovaties en de nieuwste attracties verspreid over de hele stad. Kopenhagen bevindt zich bovendien te midden van een hotel boom. In de komende vier jaar worden ongeveer 8.500 nieuwe hotelkamers gerealiseerd bovenop de al 21.000 bestaande kamers. Hiernaast zal de voltooiing van de metrolijn, welke in de zomer van 2019 wordt verwacht, bijdragen aan een verbeterde logistiek voor de toerist.

Niet te missen belevenissen in de stad volgens Lonely Planet:

  • Geniet van de lokale producten en de vindingrijkheid van een van Kopenhagens meest geprezen New Nordic restaurants, zoals Noma, Kadeau of de meer toegankelijke Høst en Mes.
  • Neem de trein naar het Louisiana Art Museum voor een kunstcollectie van wereldklasse, bestaande uit Deense en internationale kunstenaars van moderne en hedendaagse kunst, de beeldentuin en de adembenemende omgeving waarin het museum zich bevindt.
  • Bezoek het unieke pretpark Tivoli Gardens midden in de stad. De openingstijden zijn verruimd door de toevoeging van de maand februari aan het Winterseizoen. Hiermee speelt de stad in op het aantrekken van meer toeristen buiten het hoogseizoen.
  • Het samenstellen van de ‘Lonely Planet’s Best in Travel 2019’ gids start ieder jaar met nominaties van een vaste groep redacteuren, locals en influencers, gevolgd door een panel van juryleden die alle aangedragen bestemmingen naast elkaar leggen en beoordelen. De uitkomst is een uiteenlopende lijst met unieke en interessante plekken, alsook actuele ontwikkelingen en reistrends, die de toerist zullen helpen in het kiezen van hun volgende reisbestemming.

Warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge

En als je er dan toch bent: Bezoek de kerstmarkten van Hans Christian Andersen, het pittoreske Nyhavn, Kronborg en Tivoli
Voor Denen is Julehygge het hoogtepunt van het jaar. Het is een belangrijk begrip bij onze Scandinavische buren en wil zoveel zeggen als knusse gezelligheid rond Kerstmis. Hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen, zelfgemaakte kerstdecoraties, een spannend dessert en rood-witte harten. Het heeft allemaal te maken met Julehygge en de typisch Deense kersttradities.

Kopenhagen is een heerlijke stad voor liefhebbers van sfeervolle kerstmarkten. Zo is er een sprookjeskerstmarkt van Hans Christian Andersen en een kerstmarkt bij het pittoreske Nyhavn waar je kunt genieten van een heerlijke Gløgg, een soort glühwein of Deense poffertjes (aebleskiver). Ook in de ballrooms van kasteel Kronborg kun je je kersthart ophalen.

Tivoli, het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen, opent al vanaf 15 november 2018 haar poorten voor de grootste kerstmarkt van de stad. Dit jaar met een Russisch tintje in de vorm van een kleurrijke versie van de Basiliuskathedraal in Moskou met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels. Eind december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met dagelijks grote vuurwerkshows.

 

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

13 uitstekende redenen om met singles op reis te gaan

Met andere singles op reis, je hebt het wel eens overwogen...

Single met Kerst? Chat eens op zondagavond, zoek een buitenlandse date of praat over fotografie

Ben je single en wil je niet weer alleen verschijnen bij...

Kerst vieren met singles: zo maak je er leuk feestdagen van!

Staat je hoofd totaal niet naar gezellige familiefeestjes, borrels met vrienden...

5 x lekker dansen en feesten met singles

Al plannen voor het weekend nu je single bent? Kom van...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie