Erogene zones: iedereen heeft ze en ze zijn niet altijd bij iedereen even gevoelig. Toch zijn onze lippen volgens wetenschappers de meest erogene plek van ons lichaam. En dat heeft zo zijn voordelen!

Zoenen

Zoenen is goed voor je gezondheid en dat mag je letterlijk opvatten. Want wanneer we innig zoenen worden er heel wat bacteriën uitgewisseld. Dit heeft tot gevolg dat ons immuunsysteem wordt versterkt! Een passionele kus brengt in ons lichaam heel wat teweeg. Zo komt er dopamine vrij in ons lichaam, een hormoon dat je doet verlangen naar.. meer!

Passie

Het liefdeshormoon oxytocine zorgt er weer voor dat je je extra verbonden voelt met degene met wie je aan het zoenen bent. Ook het feit dat cortisol tijdens het zoenen wordt aangemaakt maakt van kussen een leuke en gezonde activiteit. Het vermindert stress en een gepassioneerde zoen activeert bovendien de geur, smaak en tastzin.

Selectie

Volgens wetenschappelijk onderzoek zou het kussen van onze partner ons zelfs heel wat informatie opleveren over zijn of haar DNA. Zoenen is een soort ‘natuurlijke selectie’. Op basis van een zoen wisselen we DNA uit en beslissen we onder meer of deze partner geschikt is voor ons. Een handig weetje dat je kan gebruiken bij je volgende date!