10 weetjes zoenen

Lippen zijn de meest erogene zone

Erogene zones: iedereen heeft ze en ze zijn niet altijd bij iedereen even gevoelig. Toch zijn onze lippen volgens wetenschappers de meest erogene plek van ons lichaam. En dat heeft zo zijn voordelen!

Zoenen

Zoenen is goed voor je gezondheid en dat mag je letterlijk opvatten. Want wanneer we innig zoenen worden er heel wat bacteriën uitgewisseld. Dit heeft tot gevolg dat ons immuunsysteem wordt versterkt! Een passionele kus brengt in ons lichaam heel wat teweeg. Zo komt er dopamine vrij in ons lichaam, een hormoon dat je doet verlangen naar.. meer!

Passie

Het liefdeshormoon oxytocine zorgt er weer voor dat je je extra verbonden voelt met degene met wie je aan het zoenen bent. Ook het feit dat cortisol tijdens het zoenen wordt aangemaakt maakt van kussen een leuke en gezonde activiteit. Het vermindert stress en een gepassioneerde zoen activeert bovendien de geur, smaak en tastzin.

Selectie

Volgens wetenschappelijk onderzoek zou het kussen van onze partner ons zelfs heel wat informatie opleveren over zijn of haar DNA. Zoenen is een soort ‘natuurlijke selectie’. Op basis van een zoen wisselen we DNA uit en beslissen we onder meer of deze partner geschikt is voor ons. Een handig weetje dat je kan gebruiken bij je volgende date!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.