10 weetjes zoenen

Lippen zijn de meest erogene zone

Erogene zones: iedereen heeft ze en ze zijn niet altijd bij iedereen even gevoelig. Toch zijn onze lippen volgens wetenschappers de meest erogene plek van ons lichaam. En dat heeft zo zijn voordelen!

Zoenen

Zoenen is goed voor je gezondheid en dat mag je letterlijk opvatten. Want wanneer we innig zoenen worden er heel wat bacteriën uitgewisseld. Dit heeft tot gevolg dat ons immuunsysteem wordt versterkt! Een passionele kus brengt in ons lichaam heel wat teweeg. Zo komt er dopamine vrij in ons lichaam, een hormoon dat je doet verlangen naar.. meer!

Passie

Het liefdeshormoon oxytocine zorgt er weer voor dat je je extra verbonden voelt met degene met wie je aan het zoenen bent. Ook het feit dat cortisol tijdens het zoenen wordt aangemaakt maakt van kussen een leuke en gezonde activiteit. Het vermindert stress en een gepassioneerde zoen activeert bovendien de geur, smaak en tastzin.

Selectie

Volgens wetenschappelijk onderzoek zou het kussen van onze partner ons zelfs heel wat informatie opleveren over zijn of haar DNA. Zoenen is een soort ‘natuurlijke selectie’. Op basis van een zoen wisselen we DNA uit en beslissen we onder meer of deze partner geschikt is voor ons. Een handig weetje dat je kan gebruiken bij je volgende date!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.