Roodharig en links?

Linkshandig of roodharig?

Je zult onderhand wel weten dat roodharigen elk jaar hun eigen festival hebben. Dit jaar vindt het plaats van 1 t/m 4 september, zoals altijd in Breda. Maar nu blijkt dat er ook voor linkshandigen een dag in het leven geroepen is, namelijk 13 augustus. Nog geen groot festival, maar wat niet is dat kan nog komen.

Linkshandig of roodharig?

Aangezien het grootste deel van de mensen rechtshandig is, wordt rechts meestal geassocieerd met goed en links met fout. Dat zie je in veel zaken terug. We hebben altijd de gewoonte de rechterhand te schudden. Ook in ons taalgebruik zie je het goede en slechte terug. Iemand links laten liggen, is negatief. Iemands rechterhand zijn, is positief. Iemand die onhandig is, heeft twee linkerhanden, is nog een voorbeeld van negatief gevoel. Het “right” in het Engels is helemaal recht voor zijn raap, met de betekenis goed.

Zowel links als rechts

Wist je dat 10 tot 15 % van de mensheid linkshandig is? En dat er 10% meer linkshandige mannen zijn vrouwen. Maar er zijn mensen die van twee walletjes eten en zowel met links als rechts kunnen schrijven. Ambidextrie heet dat met een mooi woord. Het links schrijven kan ook echt wel wat problemen met zich meebrengen, zoals het maken van een foto met je smartphone, een openen van een blikje, het eten met een plastic mes-vorkje bij snackbar, het geven van een high-five, het gebruiken van toiletpapierhouder, gebruik maken van een dunschiller, spelletje met speelkaarten en het gebruiken van een nietapparaat. Maar linkshandig is stiekem ook heel tof. Zo heb je mooi je eigen dag, dat kunnen rechtshandigen niet zeggen.

Redhead Days

Het feestelijke gebeuren rondom roodharigen wordt tegenwoordig Redhead Days genoemd. Het is te hopen dat de zon schijnt dat weekend, want roodharigen zijn gevoeliger van kou en prefereren de zon en warmte meer dan anderen.  Roodharige mensen worden sneller gestoken door bijen en wespen, eigenaardig toch.

Meer seks

Hebben beide ouders het rood-haargen dan is er kans van 1 op 4 dat kind ook met rood haar geboren wordt. Beide ouders rood haar? Dan zal het kind altijd met rood haar geboren wroden. Wist je verder dat vrouwen minder snel seksueel aangetrokken zijn tot roodharige mannen, terwijl roodharige vrouwen juist een streepje voor hebben bij mannen. Dit verklaart waarom roodharigen vaker seks hebben dan andere vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.