decollete
26 December 2015

Lingerie en seksspeeltjes populair onder de kerstboom

Het gaat beter met de economie en dat heeft invloed op de kerstcadeautjes voor in de slaapkamer. Aan spannende presentjes wordt dit jaar meer uitgegeven, vooral lingerie is een populair geschenk voor onder de kerstboom. Met name in Overijssel, Noord-Holland en Groningen worden sexy ondergoedsetjes volop besteld.

Kerstspeeltjes

Dat blijkt uit onderzoek van Europa’s grootste online erotiekwarenhuis Pabo.nl. Het blijft echter niet alleen bij lingerie. Ook seksspeeltjes vinden gretig aftrek. Utrechters bestellen ze het meest in vergelijking met kerst 2014.

Lingerie

Gemiddeld geeft de klant dit jaar tijdens de feestdagen 15,7 procent meer uit dan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor het totaalbedrag per bestelling oploopt tot 60 euro. Een groot deel daarvan wordt besteed aan lingerie. ‘Uitgekleed’ per item en provincie zijn er grote verschillen. In heel het land groeit dit jaar de populariteit van strings. Groningen is koploper, daar is de verkoop van dit kleine stukje ondergoed met ruim 64 procent gestegen. Ook in Noord-Holland (+46 procent) en Flevoland (+38 procent) wordt de string veel verkocht. Minder populair is het lingerie-item in Friesland (+4,5 procent) en Overijssel (+8 procent).

Push-up bh’s

Verder zijn de complete setjes en de push-up bh’s ook erg geliefd in Nederland. Hoewel uit eerder onderzoek bleek dat vrouwen in Overijssel de grootste borsten hebben, zit de verkoop van push-up bh’s in die provincie dit jaar flink in de lift (+64 procent). De Drentse dames, die ook bekend staan om hun grote voorgevel, bestellen rond de feestdagen massaal bh’s in grote maten.

Spannende kerst

De provincie Drenthe gaat dit jaar sowieso een spannende kerst tegemoet: er worden dit jaar in deze provincie 33 procent meer toyssets met verschillende speeltjes verkocht dan in 2014. Ook massageproducten zijn daar tijdens de feestdagen erg gewild.

Opvallend is nog dat dit jaar iets minder vibrators zijn besteld (37 procent) dan in 2014 (42 procent), terwijl het aantal verkochte sm-producten steeg van bijna 8 naar bijna 11 procent. In Limburg zijn voor kerst de minste vibrators besteld ten opzichte van 2014 (-37 procent). Ook Groningen liet de speeltjes deze feestdagen links liggen (-22 procent). De verkoop van sm-producten is in elke provincie toegenomen, maar Flevoland (+60 procent), Utrecht (+60 procent) en Gelderland (+55 procent) steken er met kop en schouder bovenuit.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Krijgen wij over 9 maanden misschien in Nederland een babyboom?

    Fronno | 27-12-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

Schaarste seksspeeltjes dreigt in Nederland door coronavirus

Het coronavirus dreigt een schaarste te veroorzaken in sekstoys die in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...