decollete

Lingerie en seksspeeltjes populair onder de kerstboom

Het gaat beter met de economie en dat heeft invloed op de kerstcadeautjes voor in de slaapkamer. Aan spannende presentjes wordt dit jaar meer uitgegeven, vooral lingerie is een populair geschenk voor onder de kerstboom. Met name in Overijssel, Noord-Holland en Groningen worden sexy ondergoedsetjes volop besteld.

Kerstspeeltjes

Dat blijkt uit onderzoek van Europa’s grootste online erotiekwarenhuis Pabo.nl. Het blijft echter niet alleen bij lingerie. Ook seksspeeltjes vinden gretig aftrek. Utrechters bestellen ze het meest in vergelijking met kerst 2014.

Lingerie

Gemiddeld geeft de klant dit jaar tijdens de feestdagen 15,7 procent meer uit dan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor het totaalbedrag per bestelling oploopt tot 60 euro. Een groot deel daarvan wordt besteed aan lingerie. ‘Uitgekleed’ per item en provincie zijn er grote verschillen. In heel het land groeit dit jaar de populariteit van strings. Groningen is koploper, daar is de verkoop van dit kleine stukje ondergoed met ruim 64 procent gestegen. Ook in Noord-Holland (+46 procent) en Flevoland (+38 procent) wordt de string veel verkocht. Minder populair is het lingerie-item in Friesland (+4,5 procent) en Overijssel (+8 procent).

Push-up bh’s

Verder zijn de complete setjes en de push-up bh’s ook erg geliefd in Nederland. Hoewel uit eerder onderzoek bleek dat vrouwen in Overijssel de grootste borsten hebben, zit de verkoop van push-up bh’s in die provincie dit jaar flink in de lift (+64 procent). De Drentse dames, die ook bekend staan om hun grote voorgevel, bestellen rond de feestdagen massaal bh’s in grote maten.

Spannende kerst

De provincie Drenthe gaat dit jaar sowieso een spannende kerst tegemoet: er worden dit jaar in deze provincie 33 procent meer toyssets met verschillende speeltjes verkocht dan in 2014. Ook massageproducten zijn daar tijdens de feestdagen erg gewild.

Opvallend is nog dat dit jaar iets minder vibrators zijn besteld (37 procent) dan in 2014 (42 procent), terwijl het aantal verkochte sm-producten steeg van bijna 8 naar bijna 11 procent. In Limburg zijn voor kerst de minste vibrators besteld ten opzichte van 2014 (-37 procent). Ook Groningen liet de speeltjes deze feestdagen links liggen (-22 procent). De verkoop van sm-producten is in elke provincie toegenomen, maar Flevoland (+60 procent), Utrecht (+60 procent) en Gelderland (+55 procent) steken er met kop en schouder bovenuit.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.