smartphone en vakantie

Liever thuis blijven dan met je schoonouders op vakantie

Single zijn is zo slecht nog niet. Want eenmaal weer een partner, dan krijg je die schoonouders er gratis bij. En daar zit niet iedereen op te wachten. Zeker niet op vakantie! Een derde van de Nederlanders blijft namelijk liever thuis dan dat zij met hun schoonouders op vakantie gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 Nederlanders. Verder blijkt dat een op de tien jonge mannen tot dertig jaar oud liever met vrienden dan met zijn partner op vakantie gaat, ongeveer een verdriedubbeling van het gemiddelde (3,5 procent).

Koude kant

Het percentage vrouwen dat liever niet met de ‘koude kant’ op vakantie gaat, ligt met veertig procent flink hoger dan dat van mannen (32 procent). Opvallend genoeg zegt ongeveer driekwart van de jongeren er geen enkel probleem mee te hebben om met zijn of haar schoonfamilie ertussenuit te gaan. “Het is een oude wijsheid dat het vaak niet botert tussen de vrouw en de schoonmoeder”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Gelukkig kunnen mijn vriendin en mijn moeder het erg goed met elkaar vinden, al zijn we eerlijkheidshalve nog nooit met z’n allen op vakantie geweest.”

Ruzie op vakantie

Waar een derde van de Nederlanders niet met de schoonouders op vakantie wil, geldt dit in slechts 3,5 procent van de gevallen voor de eigen partner. Jonge mannen tot dertig jaar zijn hierin met ongeveer tien procent de absolute koploper. Een reden hiervoor kunnen ruzies zijn die ontstaan op vakanties. Een op de drie ondervraagden zegt namelijk iedere keer dat ze op vakantie gaan, ruzie te krijgen. Franke: “Dit zou weleens kunnen komen omdat vrouwen aangeven dat ze veel meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming. Maar liefst 36 procent van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan haar partner, tegenover slechts 22 procent van de mannen.”

Jaloezie

Niet alleen de eigen vakantiebestemming kan tot frictie leiden, zo zegt ongeveer de helft van de ondervraagden (51 procent) weleens jaloers te zijn geweest op de vakantiebestemming van een bekende. Opvallend is dat jonge vrouwen tot dertig jaar fors hoger scoren; driekwart zegt weleens afgunst te hebben gevoeld vanwege een vakantie van familie of vrienden. Franke: “Op Instagram zie ik bijna alleen nog maar foto’s voorbij komen van bekenden die onder de palmbomen op een hagelwit strand liggen terwijl ze mojito’s drinken uit kokosnoten. Probeer dan maar eens de jaloerse gevoelens het hoofd te bieden.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!