Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
smartphone en vakantie
22 april 2018

Liever thuis blijven dan met je schoonouders op vakantie

Single zijn is zo slecht nog niet. Want eenmaal weer een partner, dan krijg je die schoonouders er gratis bij. En daar zit niet iedereen op te wachten. Zeker niet op vakantie! Een derde van de Nederlanders blijft namelijk liever thuis dan dat zij met hun schoonouders op vakantie gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 Nederlanders. Verder blijkt dat een op de tien jonge mannen tot dertig jaar oud liever met vrienden dan met zijn partner op vakantie gaat, ongeveer een verdriedubbeling van het gemiddelde (3,5 procent).

Koude kant

Het percentage vrouwen dat liever niet met de ‘koude kant’ op vakantie gaat, ligt met veertig procent flink hoger dan dat van mannen (32 procent). Opvallend genoeg zegt ongeveer driekwart van de jongeren er geen enkel probleem mee te hebben om met zijn of haar schoonfamilie ertussenuit te gaan. “Het is een oude wijsheid dat het vaak niet botert tussen de vrouw en de schoonmoeder”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Gelukkig kunnen mijn vriendin en mijn moeder het erg goed met elkaar vinden, al zijn we eerlijkheidshalve nog nooit met z’n allen op vakantie geweest.”

Ruzie op vakantie

Waar een derde van de Nederlanders niet met de schoonouders op vakantie wil, geldt dit in slechts 3,5 procent van de gevallen voor de eigen partner. Jonge mannen tot dertig jaar zijn hierin met ongeveer tien procent de absolute koploper. Een reden hiervoor kunnen ruzies zijn die ontstaan op vakanties. Een op de drie ondervraagden zegt namelijk iedere keer dat ze op vakantie gaan, ruzie te krijgen. Franke: “Dit zou weleens kunnen komen omdat vrouwen aangeven dat ze veel meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming. Maar liefst 36 procent van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan haar partner, tegenover slechts 22 procent van de mannen.”

Jaloezie

Niet alleen de eigen vakantiebestemming kan tot frictie leiden, zo zegt ongeveer de helft van de ondervraagden (51 procent) weleens jaloers te zijn geweest op de vakantiebestemming van een bekende. Opvallend is dat jonge vrouwen tot dertig jaar fors hoger scoren; driekwart zegt weleens afgunst te hebben gevoeld vanwege een vakantie van familie of vrienden. Franke: “Op Instagram zie ik bijna alleen nog maar foto’s voorbij komen van bekenden die onder de palmbomen op een hagelwit strand liggen terwijl ze mojito’s drinken uit kokosnoten. Probeer dan maar eens de jaloerse gevoelens het hoofd te bieden.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt...

Erop uit in december: tips voor singles

Wil jij als single van de donkere maanden toch iets gezelligs...

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

In 2020 dubbel zo lang op vakantie? Dat doe je met deze truc!

Ga jij het liefst langer dan lang op vakantie? Dan is...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie