Liever samen dan single

Januari blijkt weer moed in de schoenen van de singles te schuiven. Datingsites merken een flinke toename van het aantal aanmeldingen.

Het nieuwe jaar is aangebroken en de vrijgezellen onder ons zijn massaal aan het daten geslagen. Op datingsites loopt het dan ook storm.

Record

De grootste datingsite van ons land Relatieplanet.nl vestigde afgelopen zondag een nieuw record. Op 2 januari meldden 2455 nieuwe leden zich aan, het grootste aantal op één dag sinds de oprichting in 2002.

Volgens Relatieplanetdirecteur Tjeerd Korenstra begon de drukte op de datingsite vanaf begin December. “De piekdagen zijn in de kerstvakantie en dan met name in het laatste weekend,” aldus Korenstra in de Spits. Verder erkent hij dat de toename tijdens de donkere dagen deels te danken is aan het collectieve gevoel van eenzaamheid dat tijdens de feestdagen heerst onder de singles.

Eenzaam

Ook andere datingsites merken een toename van het aantal meldingen. Bij Lexa en Parship is ook een grote stijging te zien. Bij deze sites wordt het woord eenzaam niet gebruikt. Hier is volgens Lexa-woordvoerder Michiel van Rijswijk geen sprake van omdat het bedrijf een weg naar een leuke date aanbiedt en haar abonnees niet als zielig en eenzaam ziet. “Omdat het buiten koud is, brengen mensen meer tijd in huis door. Daardoor hebben ze meer tijd om achter de computer te zitten.”

Ook Parship richt zich niet op de eenzame single maar de alleenstaande die al gelukkig is. “De meeste singles zijn namelijk niet ongelukkig, maar worden tijdens de feestdagen wel geconfronteerd met een stelletjesomgeving,” aldus Joost de Jager, directeur van de Nederlandse Parship tegen de Spits.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?