Liever partner dan cadeau onder boom

Nederlandse vrijgezellen hebben liever een partner dan een kerstcadeau. Uit onderzoek van relatiebemiddelingsbureau Parship blijkt dat 39 procent van de singles graag zijn cadeautjes zou inwisselen voor een nieuwe relatie. Vooral mannen (43 procent) zoeken een geliefde tijdens de feestdagen, tegen 17 procent van de vrouwen. Dat maakte Parship woensdag bekend.

Het onderzoek van Parship is Europees. Volgens het bureau verschillen de singles in de Europese landen niet zoveel van elkaar, maar heeft elk land toch zijn eigen ideeën over romantiek. Zo pronken de Nederlanders en de Belgen graag met een glamoureuze partner en voelt 54 procent van de Belgische vrijgezellen zich tijdens de kerst extra alleen, tegen 29 procent van de Spanjaarden.

Een ander opvallend verschil is de plek waar singles denken hun toekomstige partner tegen te komen. Voor 48 van de Fransen is dat een sportclub. De rest van de Europeanen heeft weinig vertrouwen in de combinatie sport en romantiek: slechts 5 procent verwacht sportend aan een geliefde te komen.

De kerstdagen zijn niet alleen maar een feest van licht en geborgenheid. Bij 44 procent van de Europese ondervraagden komen herinneringen boven van familieruzies over boodschappen doen, koken en afruimen. Ondanks deze negatieve sentimenten heeft een op de drie ondervraagden zich voorgenomen volgend jaar actief op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?