Liever daten met de gezonde medemens?

Liever partner die gezondheid ook belangrijk vindt? Terwijl u een gezonde salade eet, werkt uw partner de zoveelste kroket weg. Samen hardlopen kan niet meer, na 5 minuten lopen haakt uw partner af om al liggend uitgeput op een bankje een sigaret op te steken.

Er iets van zeggen valt in het verkeerde keelgat. Dit werkt niet! Sporters United springt in dit gat op de markt: het combineren van sporten en daten met alleen mensen die dezelfde ‘way of life’ hebben. Om lid te worden van Sporters United moet iemand gemiddeld minimaal twee keer per week sporten, een gezond BMI hebben, niet roken en de eigen gezondheid en die van anderen serieus nemen.

De dates die u ontmoet tijdens de activiteiten van Sporters United, staan dus hetzelfde in het leven als u. Uit onderzoek in samenwerking met Inholland Rotterdam blijkt dat dit precies is waar mensen behoefte aan hebben. Slechts 3 van de 140 respondenten gaf aan geen waarde te hechten aan gezond leven. Het grootste deel van de respondenten die gezond leven belangrijk vinden, willen ook een partner die hier hetzelfde over denkt.

Zo vindt slechts 7,5% van de niet-rokers het prima als de partner rookt. Bij de rokers is dit 78,8 %. Bijna de helft van de niet-rokers (46,3%) vindt het ‘vies, maar geen reden om de relatie te verbreken of niet aan te gaan’. Een ander groot deel (38,8%) vindt het ‘ronduit smerig en ziet een relatie echt niet zitten’. Het grootste deel van de mensen die het belangrijk vindt om gezond te leven, vindt het ook belangrijk dat de partner gezond leeft. 49,2% vindt het heel erg belangrijk en precies even veel mensen vinden het zelfs een pre.

Daarnaast vindt de meerderheid van de mensen die het belangrijk vindt om gezond te leven, het een pre als de partner sport (52,3%). Maar 15,4% vindt dit niet belangrijk. Ook op gebied van gewicht geldt dit. 29,2% van de mensen die het belangrijk vinden om gezond te leven en hier bewust mee omgaan vinden het onwenselijk dat de partner te zwaar is. Tussen de 5 kg en 10 kg te zwaar vindt meer dan de helft nog wel acceptabel. Wat de mannen belangrijk vinden, vinden de meeste vrouwen ook. Het grootste verschil is te vinden op gebied van overgewicht.

Zo vinden zowel veel mannen als vrouwen 5 tot 10 kg te zwaar nog acceptabel. Echter maakt het meer vrouwen dan mannen niet uit als de partner te zwaar is (respectievelijke 13,7% tegenover 3,1%). Dit onderzoek ondersteunt wat Sporters United al geruime tijd dacht: gezonde en sportieve singles willen gezonde en sportieve dates. Tijdens de activiteiten van Sporters United ontmoet u deze gelijkgestemden. Inmiddels telt Sporters United 130 leden en dit aantal is groeiende.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten