liegen

Liegen op Tinder: hier gaat het over

De meesten van ons zullen het weleens doen, een leugentje vertellen tijdens het (online) daten. Jeffrey Hancock en Dave Markowitz, onderzoekers aan de universiteiten van Stanford en Oregon, hebben in afzonderlijke onderzoeken geanalyseerd in welke mate het chatgedrag van proefpersonen in online datingapps misleidend is. Hierbij hebben ze gekeken naar drieduizend chatberichten, afkomstig van tweehonderd verschillende online daters.

Verrassend eerlijk

Uit het onderzoek is verrassend genoeg gebleken dat gebruikers van datingapps vrij eerlijk zijn tegenover hun matches. Twee derde van de gebruikers liegt helemaal niet en maar 7% van de berichten bleek misleidend te zijn. De leugen die we het liefst gebruiken, is de zogenoemde ‘butlerleugen’. Hiermee kan je subtiel een gesprek starten of juist (awkward..) afkappen.

Een leugentje om bestwil

De leugens die mensen vertellen via datingapps zijn uiteenlopend, maar zijn er uiteindelijk met dezelfde reden: zo leuk, mooi en interessant mogelijk voor de dag komen. Zo vertellen we bijvoorbeeld wel eens een leugentje over ons uiterlijk en overdrijven we onze interesses en hobby’s. Ook verzinnen we bepaalde dingen zodat we iets gemeen hebben met onze potentiële date. Van een iets onschuldiger kaliber is liegen over onze beschikbaarheid, om maar niet desperate over te komen.

Date

Wanneer het moment van de date eindelijk daar is, gaan we gewoon vrolijk verder. We overdrijven anekdotes om grappiger over te komen, maar ook op pijnlijke momenten kan het fijn zijn om een smoesje te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer jouw date het wel ziet zitten, maar jij al uren hoopt op het verlossende telefoontje van een vriendin. Door een smoes kan je zo voorkomen dat je iemand op zijn hart trapt, maar ontsnap je op subtiele wijze toch aan die tweede date.

 

Bron: The Independent / JAN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam