info singlevakanties

Liefdevolle tips voor singles in de zomermaanden

De zomermaanden zijn zalig maar voor singles niet altijd de allerleukste. Alle vaste gewoontes zoals een avondje sporten, cursusavond of in het weekend iets leuks doen met vrienden en vriendinnen zijn in de zomer niet zo vanzelfsprekend al anders.

Verandering in de zomermaanden

In de zomer is alles anders dan anders. De opleiding ligt even stil, de sportvereniging heeft zomerstop en de sportschool gaat over op het zomerrooster, beste vriend(in) gaat plots op vakantie en jij loopt (uiteraard voor niemand merkbaar) een beetje met je ziel onder je arm. En dat terwijl het mooie zomerse weer juist uitnodigt om leuke dingen te gaan doen! Het gemis van een lieve, leuke partner voel je nog sterker wanneer de stoel naast je op het terras dienst doet als bagageopslag en je ziet dat er allemaal verliefde, gelukkige stelletjes om je heen zitten. Het is allemaal volkomen normaal, maar leuk is anders toch?

Daarom 5 liefdevolle tips voor alle singles in de zomermaanden

Tip 1. Wees lief voor jezelf. Dat klink zo eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Je bent vast geneigd om behoorlijk kritisch over jezelf te denken. “ik moet eindelijk eens…”, of “die kilo’s zijn er nog niet af, ik zié er niet uit”, tot … nou ja, vul maar in. Verander die negatieve gedachten eens bewust voor positieve. En verwen jezelf eens met iets waar jij helemaal blij van  wordt, écht blij. Tot slot, wees niet zo streng voor jezelf!

Tip 2. Maak van een nood een deugd. Is iedereen op vakantie, heb jij ook vrij en ben je niet van plan weg te gaan? Kijk eens om je heen en maak van je huisje een nieuw, heerlijk thuis! Met weinig geld creëer je maximaal resultaat. Het is overal uitverkoop. Bij bouwmarkten, IKEA, maar ook bij de Kwantum en de Leenbakker of Action vind je hele leuke spulletje voor een prikkie. Trek die oude spijkerbroek aan, verf je muren in een ander kleurtje, verander je inrichting met een paar leuke accessoires en je voelt je als herboren. Extra voordeel: je huisje kan er weer tijden tegenaan!

Tip 3. Even er tussenuit maar je hebt echt helemaal geen vakantiegeld meer over? Kijk eens op Huizenruil. Lekker goedkoop en toch vakantie! Liever in de buitenlucht? Er zijn in Nederland maar ook in België en Duitsland veel kleine (boeren)campings waar je voor een paar euro met je tent kan staan. Ook de site Campinmygarden is een heel voordelig vakantie-idee. Je kampeert gewoon bij iemand in de ‘achtertuin’. Je gaat vast een bijzonder zomer tegemoet! Heb je niks met kamperen, dan kan Airbnb natuurlijk ook heel voordelig zijn.

Tip 4. De liefde van je leven ontmoeten. Tja, dat zouden we natuurlijk heel graag voor je willen regelen. Maar ook al kunnen we er niet voor zorgen dat je in een handomdraai een maatje voor het leven vindt, we kunnen je wel aanmoedigen om je blikveld te verbreden. Ga vaker uit, kijk op de agenda voor activiteiten bij jou in de buurt deze zomer, herzie je datingprofiel, of schrijf je eens in bij een andere datingsite. Ga eens aan de slag met nieuwe profielfoto’s, wees actief in je sociaal leven en wie weet… gloort er dan opeens toch liefde aan de horizon!

Tip 5. Leer nieuwe mensen kennen. Ben jij een van die singles die deze zomermaanden gewoon doorwerkt terwijl iedereen er tussenuit knijpt? Join the club! Je bent echt niet de enige thuisblijver. Kijk maar eens om je heen op de werkvloer, bij de supermarkt en bij jou in de straat. Ook al zijn je best friends allemaal weg, dat wil niet zeggen dat jij geen leuke zomer kunt hebben toch? Organiseer samen met de achterblijvers een leuke BBQ, picknick of spreek af bij een gezellige strandtent. Laat iedereen iemand meenemen zodat er een gemixt gezelschap ontstaat. Voor je het weet heb je een hele nieuwe vriendenkring en een top zomer!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam