Liefdesverdriet vergelijkbaar met drugsverslaving

Liefdesverdriet is blijkbaar niet iets om te onderschatten: Amerikaanse onderzoekers van de Stony Brook University hebben althans ontdekt dat de gevolgen ervan te vergelijken zijn met een cocaïneverslaving.

Hoewel liefdesverdriet toch vooral met het hart geassocieerd wordt, ligt de oorzaak in dit geval in de hersenen. Daar komt liefdesverdriet namelijk het hardst aan, en wel in dat deel van het brein dat eveneens verantwoordelijk is voor verslavingsgevoelens van een fervent drugsgebruiker.

Om tot de uitspraken te komen namen de onderzoekers 15 heteroseksuele mannen, allen onlangs gedumpt, onder de loep. Zij kregen een foto onder ogen van hun ex-geliefde, waarna ze gevraagd werd een wiskundige opdracht te maken.

De foto van hun beminde werd op dit punt ingewisseld voor iemand die de proefpersonen eveneens kenden, maar waar zij geen romantische gevoelens voor koesterden. Lees verder..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?