liefdesverdriet

Liefdesverdriet is geen zwakte

Heb jij ooit meegemaakt dat je relatie uitgaat? Dan weet je dat dit pijn doet. Je kunt zelfs ervaren dat je niet meer weet waar je het moet zoeken. Zo van slag was Jan Drost  toen na 10 jaar onverwacht zijn relatie stuk liep. Hij ontdekte dat liefdesverdriet geen zwakte is.

Totaal van slag

In het boek Als de liefde voorbij is vertelt Jan Drost hoe hem het vergaan is naar de breuk. Vooral heeft hij veel tips verzameld om andere mensen te helpen deze moeilijke tijd beter door te komen dan hij heeft gedaan. Totaal van slag, wat voel je je dan beroerd in een tijd dat je eigenlijk juist moet nadenken hoe nu verder.

Echt uit elkaar

Misschien herken je jezelf er wel in: een stel dat uit elkaar is maar elkaar toch niet kunnen loslaten. Dit is een slechte basis om verder te kunnen met je leven. Voor allebei. Of jij nu degenen bent die verlaat of verlaten is, geef elkaar geen valse hoop. Ben duidelijk naar elkaar. In de wacht staan of gezet worden geeft veel onduidelijkheid.

Ruimte voor samen of voor jezelf

Bedenk al tijdens je relatie of je veel nabijheid en intimiteit van de ander wenst of dat je juist behoefte hebt aan ruimte voor je zelf. Wanneer je dit weet in een relatie dan kun je dat naar elkaar uitspreken. Kom je hier pas achter nadat je relatie stuk is gelopen dan is dat jammer en is er niets meer aan te doen. Weet je bij voorbaat beiden waar je naar verlangt, maar de relatie loop toch stuk, dan kun je bedenken waar het pijnpunt zit.

Ga niet idealiseren

Wat er was verloochenen is een kwalijke zaak, maar blijven idealiseren wat eigenlijk toch niet lekker liep is andere uiterste. Het is goed los te laten en dan kan het helpen anders te gaan kijken naar wat er was. Ben eerlijk naar je zelf en durf te bekennen dat er al tekens aan de wand waren. Je leven bezien als een tekst dat je uit kunt gummen om opnieuw te gaan schrijven, dat kan niet en dat moet je niet willen.  Jullie leven samen was er, probeer er het waardevolle van te blijven onthouden en beschouwen. De tijd die jullie samen hebben doorgebracht is er niet voor niets geweest.

Liefdesverdriet is geen zwakte

Waarom zouden we niet over liefdesverdriet mogen praten. Laten we dan zien dat we zwak zijn? Verdriet voor je houden is echt niet goed. Praat er over. Pas dan kan de wond genezen. Anderen geven commentaar waar je wat mee kunt. Er wordt jou een spiegel voorgehouden, die je helpt om los te komen van je liefdesverdriet.

Bron: BN De Stem Liefdesverdriet door Vivian de Gier

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.