liefdesverdriet

Liefdesverdriet is geen zwakte

Heb jij ooit meegemaakt dat je relatie uitgaat? Dan weet je dat dit pijn doet. Je kunt zelfs ervaren dat je niet meer weet waar je het moet zoeken. Zo van slag was Jan Drost  toen na 10 jaar onverwacht zijn relatie stuk liep. Hij ontdekte dat liefdesverdriet geen zwakte is.

Totaal van slag

In het boek Als de liefde voorbij is vertelt Jan Drost hoe hem het vergaan is naar de breuk. Vooral heeft hij veel tips verzameld om andere mensen te helpen deze moeilijke tijd beter door te komen dan hij heeft gedaan. Totaal van slag, wat voel je je dan beroerd in een tijd dat je eigenlijk juist moet nadenken hoe nu verder.

Echt uit elkaar

Misschien herken je jezelf er wel in: een stel dat uit elkaar is maar elkaar toch niet kunnen loslaten. Dit is een slechte basis om verder te kunnen met je leven. Voor allebei. Of jij nu degenen bent die verlaat of verlaten is, geef elkaar geen valse hoop. Ben duidelijk naar elkaar. In de wacht staan of gezet worden geeft veel onduidelijkheid.

Ruimte voor samen of voor jezelf

Bedenk al tijdens je relatie of je veel nabijheid en intimiteit van de ander wenst of dat je juist behoefte hebt aan ruimte voor je zelf. Wanneer je dit weet in een relatie dan kun je dat naar elkaar uitspreken. Kom je hier pas achter nadat je relatie stuk is gelopen dan is dat jammer en is er niets meer aan te doen. Weet je bij voorbaat beiden waar je naar verlangt, maar de relatie loop toch stuk, dan kun je bedenken waar het pijnpunt zit.

Ga niet idealiseren

Wat er was verloochenen is een kwalijke zaak, maar blijven idealiseren wat eigenlijk toch niet lekker liep is andere uiterste. Het is goed los te laten en dan kan het helpen anders te gaan kijken naar wat er was. Ben eerlijk naar je zelf en durf te bekennen dat er al tekens aan de wand waren. Je leven bezien als een tekst dat je uit kunt gummen om opnieuw te gaan schrijven, dat kan niet en dat moet je niet willen.  Jullie leven samen was er, probeer er het waardevolle van te blijven onthouden en beschouwen. De tijd die jullie samen hebben doorgebracht is er niet voor niets geweest.

Liefdesverdriet is geen zwakte

Waarom zouden we niet over liefdesverdriet mogen praten. Laten we dan zien dat we zwak zijn? Verdriet voor je houden is echt niet goed. Praat er over. Pas dan kan de wond genezen. Anderen geven commentaar waar je wat mee kunt. Er wordt jou een spiegel voorgehouden, die je helpt om los te komen van je liefdesverdriet.

Bron: BN De Stem Liefdesverdriet door Vivian de Gier

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.