Liefdesverdriet

Liefdesverdriet gaat wel over

Wanneer je denkt dat liefdesverdriet niet zoveel voorstelt, dan heb je het goed mis. Tegen iemand zeggen dat zijn liefdesverdriet wel over gaat is, is ongepast. Wat je wel tegen iemand kunt zeggen met liefdesverdriet? Zeg dat je snapt dat iemand verdrietig is. Dat de ander weet dat je er bent voor haar of hem.

Hoe omgaan met liefdesverdriet?

Liefdesverdriet staat in de serie soorten verdriet volgens Joost Prinsen op nummer 1. Was er vroeger ooit Mona, die je om raad kon vragen, nu kun je in &Magazine van BN DeStem een brandende vraag stellen aan een drietal mensen aan wie het door leeftijd aan levenservaring niet ontbreekt. Deze week een vraag over liefdesverdriet. Een vader vroeg hoe hij om moet gaan met het liefdesverdriet van zijn dochter, juist nu hij zelf tot over zijn oren verliefd is op zijn superleuke vriendin.

Liefdesverdriet niet onderschatten

De vader werd vooral aangeraden zijn verliefdheid even in te houden. Het verdriet van de dochter moest hij zeker niet onderschatten. Dit soort verdriet hoort volgens Joost bij de ernstige. Wanneer iemand dood gaat dan is dat vreselijk, maar het is in ieder geval onomkeerbaar. Dat is een zekerheid. Bij liefdesverdriet is juist het ontbreken van enige zekerheid wat het zo moeilijk maakt.

Liefdesverdriet heeft ook veel weg van in de steek gelaten worden bij een scheiding. Stel dat je achterblijft na overlijden van je partner. Dan geeft dat veel verdriet, maar je weet waar je aan toe bent. Ook je omgeving kan dit verdriet beter inschatten dan het verdriet bij een scheiding. Waar twee vechten hebben twee schuld. Dus met andere woorden zeggen ze tegen je dat het net zo hard aan jou ligt. Daar kun je het mee doen en daar moet je mee verder.

Liefdesverdriet gaat wel over

Liefdesverdriet gaat wel over. Ja natuurlijk, ooit. Maar hoe moet je er nu mee verder? Kun je nog gewoon met hem of haar praten, want jij zou dat wel willen? Kan je nog met de familie in contact blijven, richting hen is er niks veranderd? Kun je nog komen waar je altijd samen naar toe ging, omdat je denkt dat de ander daar nog gewoon naar toe zal gaan? En hoe ga je om met alles wat blijft knagen over hoe het zou zijn gegaan als jij iets anders had gedaan. Of had je juist iets moeten laten? Je zult het nooit weten en daar moet je het mee doen.

Liefdesverdriet is als rouw

De vader kreeg het advies even zichzelf en zijn verliefdheid op een tweede plek te zetten. Er te zijn voor zijn dochter, niet met de stelling dat die man het niet waard was, en dat ze zo weer iemand anders zal treffen. Nee, gewoon door er voor haar te zijn. Er te beseffen dat dit verdriet echt rouw is die tijd heeft verwerkt te worden. Cijfer jezelf soms een beetje weg als er anderen in je omgeving zijn, waar de vlinders in de buik ter ziele zijn. Vraag aan iemand met liefdesverdriet of hij of zij er over wil praten. Kleine moeite maar vaak veel waard.

Foto: Liefdesverdriet en liefdesliedjes

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!