verdriet ex terug

Liefdesverdriet? 4 gouden tips om je ex terug te winnen

Je kunt kapot gaan aan liefdesverdriet als je gedumpt bent door je ex. Het ene moment zit je apathisch voor je uit te staren, dan weer ben je in staat het uit te schreeuwen of de boel kort en klein te schoppen.

Liefdesverdriet kan zo heftig zijn dat je zo snel mogelijk van dat afgrijselijke gevoel af wilt komen. Stress, woede, angst, onbegrip, vertwijfeling zijn zomaar een paar voorbeelden van emoties die elkaar continu afwisselen. Vaak heb je nog maar één verlangen, je ex terug krijgen, maar hoe doe je dat?

Wat liefdesverdriet allemaal veroorzaakt

Het feit dat je opeens single bent is heel erg wennen. Voor jou is het een nieuwe wereld. Bovendien is je zelfvertrouwen na de breuk gigantisch gekelderd, en je denkt “ik ben kennelijk dus toch niet die leuke man/vrouw die ik dacht te zijn. Ik verdien geen liefde meer” Je gedachten zijn echter onrealistisch, je gedrag impulsief en buiten proporties. Kortom, je bent jezelf kwijt geraakt door het obsessieve verlangen naar je ex.

Liefdesverdriet, het lijkt dus wel een psychische stoornis, maar laten we eerlijk zijn, in wezen is dat het ook. Niet alleen zit je emotioneel in de put, en kun je rare dingen doen.

Klinisch psycholoog Jeff Gardere legt uit wat de gevolgen zijn op je lichaam. “Je immuunsysteem is erg zwak als je een gebroken hart hebt. Je eetlust keldert achteruit, je lijdt vaak aan een chronisch slaaptekort. Maar vooral wordt door de continue stress giftige hormonen en neurotransmitters aangemaakt en raakt je lichaam uitgeput. Je brein draait daardoor overuren en als je niet uitkijkt word je letterlijk ziek”.

Wil je je ex terug? Volg dan deze 4 gouden tips

Vind je het maar niks om single te zijn, had je een fantastische relatie en vind je het echt de moeite waard je relatie terug te krijgen? Volg dan deze 4 gouden tips. Natuurlijk vind je nog veel meer tips op liefdesverdriet.nl

Tip 1: Begrijp de reden van de breuk

Wees eerlijk met jezelf, maar ook over je ex. Vertelt je ex wat je allemaal fout hebt gedaan, ga dan eerlijk na of dat klopt. Cijfer jezelf niet weg door jezelf van alles de schuld te geven. Erken welke fouten je hebt gemaakt, maar ook de fouten van je ex. Schrijf op welke oplossingen je ziet op de korte en langere termijn maar neem de tijd en ga je ex zeker niet stalken

Tip 2: Win je zelfvertrouwen terug

Vraag aan minstens 4 personen die jou het beste kennen welke talenten en kwaliteiten hij/zij in je zien en schrijf elk talent en kwaliteit op een plakvelletje en plaats die bijv. boven je bed en lees ze iedere dag. Je ex heeft je behoorlijk gekwetst, dus is het belangrijk dat je jezelf goed kent en je grenzen aan kunt geven

Tip 3. Leer je dankbaarheid te uiten

Misschien heb je je ex niet de aandacht gegeven die het verdient, of hem of haar te weinig laten merken hoe dankbaar je was het leven met hem/haar te delen.

Iedere ochtend ga je brainstormen over de vraag: “welke reden heb ik vandaag om dankbaar te zijn?” Dat kan van alles zijn (een leuke baan, een leuke hond, een lieve zus of collega, de trip die je over 2 maanden gaat maken..etc). Toon iedere dag aan iemand je dankbaarheid. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en dat je je meteen al stukken beter voelt.

Tip 4. Hou van jezelf

Loop iedere dag naar de spiegel en kijk jezelf in de ogen. Zeg vervolgens “ik hou van je [je voornaam] en mijn ex mag zich gelukkig prijzen om met mij straks weer het leven te delen in een totaal nieuwe relatie”

Bedenk dat je ex terug winnen tijd, geduld, begrip en moeite vraagt, maar wees ook realistisch. Soms is je ex terug krijgen niet altijd de beste keus en kun je, nu je single bent misschien toch beter uitkijken naar een andere en betere partner.

Michelle van den Berghe is relatie- exterug coach op Liefdesverdriet.nl en helpt mensen hun liefdesverdriet te overwinnen, hun ex terug te krijgen of in hun zoektocht naar een betere relatie

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.