Liefdesleven artsen onder druk door veeleisend werk

Het liefdesleven van artsen staat onder druk. Bijna 65 procent van de artsen zegt dat het aangaan van een duurzame relatie en/of het stichten van een gezin nogal eens in het gedrang komt door hun lange opleidingstraject en veeleisende baan. Dat blijkt uit een enquête van Mednet, in samenwerking met Medmatch, een nieuw initiatief voor relatiebemiddeling voor artsen. Ruim 700 artsen hebben de enquête ingevuld.

Werkgerelateerde factoren zorgen bij een derde van de respondenten voor spanningen in de relatie, zo blijkt uit de enquête. Een op de acht relaties van artsen loopt er daadwerkelijk op stuk. De enquête wijst ook uit dat een kleine twintig procent van de artsen voorkeur heeft voor een relatie met iemand uit dezelfde beroepsgroep, omdat er dan sprake zou zijn van wederzijds begrip en herkenning. Het beroep heeft op relatiefront ook een positieve uitstraling. Ruim een derde van de respondenten zegt dat het beroep duidelijk status heeft op de relatiemarkt.

Om artsen met een druk werkschema de gelegenheid te geven kennis te maken met een potentiële partner, lanceren Mednet en relatiebemiddelingsbureau Finishing Touch het initiatief Medmatch. Artsen en andere mensen met een openbare functie kiezen er bewust voor om niet met hun profiel op een website te verschijnen, daarom zorgt Medmatch voor een betrouwbare, persoonlijke en discrete relatiebemiddeling.

Medmatch is het eerste relatiebemiddelingsbureau dat zich richt op een specifieke beroepsgroep. Overigens kunnen artsen via Medmatch niet alleen in contact komen met mensen uit hun eigen beroepsgroep; het is ook mogelijk om andere hoogopgeleide mensen te ontmoeten. Medmatch is deze week van start gegaan. Meer informatie is te vinden op: www.med-match.nl.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?