datingsites vergelijken

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Elkaar ontmoeten op een festival, zoenen met een vreemde of speeddaten in het café: het kon plots niet meer in 2020. Single Deventenaren moesten creatief zijn en dat zal voorlopig niet anders zijn. Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden in 2021. ”Het positieve effect van corona is dat we minder snel intiem zijn.” 

Carla Ketelaar begeleidt vrouwen bij het vinden van hun eindman, ze schreef hier zelfs een boek over: ‘Vind je eindman’. Volgens de Deventerse liefdesexpert was het afgelopen jaar erg confronterend voor alleenstaanden zonder gezin of partner. ”Ze beseften zich tijdens de eerste lockdown opeens: als er een crisis is dan ben ik echt alleen.”

”De happy singles, die normaal druk waren vrienden en hun sociale netwerk kwamen erachter dat ze toch niet zo happy waren met hun singleleven. Ze missen die ene speciale.”

Een vergeten groep in de samenleving

De tweede lockdown was volgens Carla minder pijnlijk. ”We mochten vrienden en familie zien in kleine groepen.” Toch was er volgens haar ook toen veel eenzaamheid en verdriet. ”De singles zijn een beetje een vergeten groep. Er werd veel gepraat over ouderen en kinderen, maar alleenstaand zijn is ook echt moeilijk in deze tijd.”

Blijf niet wachten

Corona zorgde volgens de liefdesexpert voor een enorme drukte op datingsites. ”Gelukkig maar! Corona duurt nu al zo’n beetje een jaar. Als je op zoek bent dan moet je niet wachten tot dit over is. Je stopt toch ook niet met eten?”

Videobellen op een datingsite

Volgens Carla is de kans dat je online iemand ontmoet nu groter. ”Tuurlijk, hoe meer mensen er op een datingsite staan, hoe groter de kans is dat er iemand op staat die bij jou past.” Maar er is meer veranderd. ”Veel datingsites bieden nu de mogelijkheid tot videobellen, zo kun je elkaar zien zonder dat je direct persoonlijke gegevens zoals een telefoonnummer hoeft uit te wisselen. Dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Daten in 2021: minder snel intiem zijn

Hoe zal daten in 2021 eruit gaan zien? ”Ik denk dat mensen eerder thuis afspreken nu. Dat is logisch, het is koud en er is weinig te beleven buiten. Daarnaast heeft corona ervoor gezorgd dat we intimiteit meer uitstellen. Dat is een positief effect als je het mij vraagt, ik raad dat al tijden aan. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie moet je niet te snel intiem zijn, dus ik hoop dat dat zo blijft.”

”Het zal echt nog wel even duren voordat we elkaar weer spontaan kunnen ontmoeten op een feestje, maar de kans dat je die ene spontaan ontmoet is sowieso niet zo groot. Tuurlijk zijn er succesverhalen, en die hoor je altijd.”

Het grootste café met singles

”Als we elkaar allemaal spontaan zouden ontmoeten stonden er geen miljoenen mensen op datingsites. Ik ben zelf ook lang single geweest, maar ik kwam hem niet tegen op feestjes. Op een datingwebsite weet je voor 95% zeker dat de ander op zoek is naar een partner. Ik noem het ook wel eens het grootste café met singles.”

Tips voor Deventer singles

Heeft Carla nog een laatste tip voor Deventer singles? ”Ga door! Maak jezelf zichtbaar en blijf vooral lekker daten. Er zijn genoeg mogelijkheden. Je kunt videobellen, buiten afspreken en lekker gaan wandelen. In het voorjaar kun je weer gaan picknicken, dat kan allemaal prima op anderhalve meter afstand. Na vier of zes afspraken, waar jij je goed bij voelt, kun je bij iemand thuis afspreken.”

Bron: indebuurt.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen