datingsites vergelijken

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Elkaar ontmoeten op een festival, zoenen met een vreemde of speeddaten in het café: het kon plots niet meer in 2020. Single Deventenaren moesten creatief zijn en dat zal voorlopig niet anders zijn. Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden in 2021. ”Het positieve effect van corona is dat we minder snel intiem zijn.” 

Carla Ketelaar begeleidt vrouwen bij het vinden van hun eindman, ze schreef hier zelfs een boek over: ‘Vind je eindman’. Volgens de Deventerse liefdesexpert was het afgelopen jaar erg confronterend voor alleenstaanden zonder gezin of partner. ”Ze beseften zich tijdens de eerste lockdown opeens: als er een crisis is dan ben ik echt alleen.”

”De happy singles, die normaal druk waren vrienden en hun sociale netwerk kwamen erachter dat ze toch niet zo happy waren met hun singleleven. Ze missen die ene speciale.”

Een vergeten groep in de samenleving

De tweede lockdown was volgens Carla minder pijnlijk. ”We mochten vrienden en familie zien in kleine groepen.” Toch was er volgens haar ook toen veel eenzaamheid en verdriet. ”De singles zijn een beetje een vergeten groep. Er werd veel gepraat over ouderen en kinderen, maar alleenstaand zijn is ook echt moeilijk in deze tijd.”

Blijf niet wachten

Corona zorgde volgens de liefdesexpert voor een enorme drukte op datingsites. ”Gelukkig maar! Corona duurt nu al zo’n beetje een jaar. Als je op zoek bent dan moet je niet wachten tot dit over is. Je stopt toch ook niet met eten?”

Videobellen op een datingsite

Volgens Carla is de kans dat je online iemand ontmoet nu groter. ”Tuurlijk, hoe meer mensen er op een datingsite staan, hoe groter de kans is dat er iemand op staat die bij jou past.” Maar er is meer veranderd. ”Veel datingsites bieden nu de mogelijkheid tot videobellen, zo kun je elkaar zien zonder dat je direct persoonlijke gegevens zoals een telefoonnummer hoeft uit te wisselen. Dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Daten in 2021: minder snel intiem zijn

Hoe zal daten in 2021 eruit gaan zien? ”Ik denk dat mensen eerder thuis afspreken nu. Dat is logisch, het is koud en er is weinig te beleven buiten. Daarnaast heeft corona ervoor gezorgd dat we intimiteit meer uitstellen. Dat is een positief effect als je het mij vraagt, ik raad dat al tijden aan. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie moet je niet te snel intiem zijn, dus ik hoop dat dat zo blijft.”

”Het zal echt nog wel even duren voordat we elkaar weer spontaan kunnen ontmoeten op een feestje, maar de kans dat je die ene spontaan ontmoet is sowieso niet zo groot. Tuurlijk zijn er succesverhalen, en die hoor je altijd.”

Het grootste café met singles

”Als we elkaar allemaal spontaan zouden ontmoeten stonden er geen miljoenen mensen op datingsites. Ik ben zelf ook lang single geweest, maar ik kwam hem niet tegen op feestjes. Op een datingwebsite weet je voor 95% zeker dat de ander op zoek is naar een partner. Ik noem het ook wel eens het grootste café met singles.”

Tips voor Deventer singles

Heeft Carla nog een laatste tip voor Deventer singles? ”Ga door! Maak jezelf zichtbaar en blijf vooral lekker daten. Er zijn genoeg mogelijkheden. Je kunt videobellen, buiten afspreken en lekker gaan wandelen. In het voorjaar kun je weer gaan picknicken, dat kan allemaal prima op anderhalve meter afstand. Na vier of zes afspraken, waar jij je goed bij voelt, kun je bij iemand thuis afspreken.”

Bron: indebuurt.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.