Prille liefde met Smipe

Liefdesadviezen voor single ladies met een korreltje zout

In ons kikkerlandje lopen er honderden, duizenden schattige, intelligente en stoere vrouwen rond zonder… een man aan hun arm. Ze hebben van alles geprobeerd: ze hebben zich laten voorstellen aan vrienden van hun vriendinnen, ze hebben zich voor bruiloften (van een ‘beter bedeelde’ vriendin) extra mooi aangekleed in de hoop hem daar tegen het lijf te lopen, ze hebben tevergeefs op telefoontjes gewacht, ze hebben vernederende blind dating-afspraakjes gemaakt en grijpen zich vast aan wat lijkt de laatste strohalm: online dating. Baat het niet dan schaadt het niet…

Dat is natuurlijk waar. Maar wat nog belangrijker is, is hoe jij met je ‘single-zijn’ omgaat. Trendstyle heeft wat adviezen voor je!

N.b. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de onze liefdesadviezen letterlijk in de praktijk brengt. Neem ze met een flinke korrel zout en pik er de dingen uit die jou nuttig lijken.

Wanhoop

Zorg ervoor dat je niet de indruk geeft dat je wanhopig op zoek ben naar de ware (ook al ben je dat misschien wel). Veel singles stralen wanhoop uit en geven de indruk dat ze zich in de armen willen werpen van de eerste de beste die ze tegenkomen. En hiervoor schrikken mannen nu juist terug. Ze willen best wel met je in zee, maar dan rustig aan. Ze moeten niet het gevoel hebben dat ze ‘geschaakt’ worden en vervolgens ‘ontvoerd’ worden naar het altaar. Loop je te hard van stapel, dan nemen ze geheid de benen. Want het instinct speelt een grote rol bij verliefdheid en als ze ‘gevaar’ ruiken, gaan ze er snel van door… En dat moeten we nu juist niet hebben.

Afpakken

‘ Wat aan is kan uit’… Wat is dat nu weer voor iets!  Wij houden het netjes en blijven van de mannen van andere vrouwen af. We mogen dan wanhopig zijn, laffe streken halen we niet uit. Bovendien kun je als je het vriendje van een ander aftroggelt het ‘boemerang’ effect verwachten. Hij heeft zijn vriendin voor jou verlaten, maar het is niet gezegd dat dit geen tweede keer gaat gebeuren. En dan ben jij degene die in de steek gelaten wordt…

Verklaring

Zorg ervoor dat je altijd een goede verklaring voor je huidige status (single dus) achter de hand hebt (zonder dat je in de verdediging gaat of het lijkt of je jezelf moet verantwoorden). Want singles worden gewoonlijk belaagd met vragen als ‘Waarom heeft een mooi meisje als jij nog geen vriendje?’ Hier moet je goed op reageren, het liefst met een pittig en grappig antwoord dat de ondervrager direct de mond snoert. We hebben wel wat suggesties voor je. Wat dacht je van…’Ik wachtte op jou…‘ of ‘ Mijn laatste vriendje kon mijn ritme in bed niet bijhouden‘. Haal jezelf nooit naar beneden. Antwoorden als ‘Ik heb stinkvoeten…‘ zijn uit den boze. Heb dus altijd een goed antwoord klaar.

Prins..

Heb je eindelijk een mogelijke prins ontmoet, begin dan niet gelijk over trouwen en kinderen. Dat kan funest zijn! Zie regel 1.

Uiterlijke verzorging

Verzorg je uiterlijk. Dit betekent niet dat je als een modepopje door het leven moet gaan. Maar zorg er wel voor dat je er schoon, fris en verzorgd uitziet. Laat je haar op tijd knippen, onthaar je benen en lak je nagels (als was het maar met kleurloze lak). Trek niet zomaar wat aan (even in je joggingpak naar de ah kan uit den boze zijn want dan staat hij natuurlijk voor je in de rij bij de kassa), maar besteed aandacht aan je kleding. Het is onzin dat uiterlijk in de liefde niet meetelt. Hoe zou je anders zijn aandacht kunnen trekken. Als hij zijn blik over de menigte laat gaan, moet die bij jou blijven rusten. En nooit, maar dan ook nooit mag een gedachte als ‘Nu begrijp ik waarom zij nog alleen is‘ bij hem opkomen.

Gekunstelde ontmoetingen

Ga niet in op voorstellen als: ‘Een vriend van mijn nichtje is 38 en heeft net een scheiding achter de rug… Wat denk je ervan? Zal ik iets voor jullie organiseren…?‘ Dergelijke gekunstelde ontmoetingen hebben doorgaans maar weinig succes en maken je alleen maar depressief. Bovendien heeft niemand er iets mee te maken dat jij single bent. Dat gaat alleen jou aan. En aan liefdadigheid heb je al helemaal geen behoefte.

Perfecte man

Als je een mooie, intelligente, rijke en briljante man tegen het lijf loopt… die wel interesse in je lijkt te hebben… neem dan je tijd. Denk even na, drink een glas water, blijf kalm. Want als zo’ n ogenschijnlijk perfecte man nog alleen over de aardbol rondloopt, dan is daar vast een reden voor…

Fase

Accepteer het feit dat je single bent. Het is geen schande, en ook geen straf. Heb je een idee hoeveel getrouwde of verloofde vrouwen stiekem jaloers op je zijn dat je kunt gaan en staan waar je wilt? Single zijn heeft  zijn voordelen (en veel ook!). Je hebt veel vrijheid, hoeft niet zozeer met anderen rekening te houden, hebt veel tijd voor hobby’s en uitgaan. Het is gewoon een (gelukkige) fase in je leven.

Verliefden

Pas op voor getrouwde of verliefde vriendinnen! Zij hebben er een handje van om hun geluk over je uit te storten met het resultaat dat jij je ongelukkig en alleen voelt. Misschien scheppen ze er zelfs genoegen in om je het feit dat je (nog) single bent eens flink in te wrijven (alleen maar omdat ze er de pest in hebben dat ze de zoveelste poepluier moeten verschonen). Geef dergelijke ‘vriendinnen’ geen kans. Waarschijnlijk zijn ze jaloers op je maar dat geeft ze niet het recht je een rotdag te bezorgen.

Eerste de beste..

Tot slot ons belangrijkste advies. Stort je nooit in de armen van de eerste de beste. Neem niet genoegen met ‘zomaar een man’ omdat je bang bent dat je anders alleen blijft. Ben je niet overtuigd, doe het dan niet. Het loont zich niet om tijd en energie te steken in iemand die je toch niet ziet zitten. Dan ben je straks een jaar verder en weer alleen. Heb vertrouwen in jezelf, kijk goed om je heen en grijp je kans als die zich voordoet. Hoe kun je weten dat het de moeite waard is? Volg je hart… En vergeet niet om in het ‘hier en nu’ te leven. Geniet van je single zijn. Er kan wel eens een tijd komen dat je ernaar terugverlangt.

Bron: Trendstyle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam