muziek relatie liefde

Liefde voor muziek: in goede en slechte tijden

Muziek is onlosmakelijk verbonden met herinneringen. Wanneer ‘jullie’ liedje plots voorbij komt op de radio ben je binnen een seconde weer terug in de tijd, toen alles nog goed was. Muziek fungeert ook prima om de opgekropte tranen eens lekker te laten stromen als je best friend niet in de buurt is, of om je juist weer helemaal op te vrolijken. Want bij de sound van Happy wordt iedereen happy toch?

Begrafenissen en bruiloften

Je weet vast nog wel welk liedje er op jullie trouwdag werd gespeeld en toen je nog het volste vertrouwen had dat jullie liefde eeuwig zou duren. Of wat te denken van het nummer waarop je voor het eerst in je leven zoende! Andere nummers kun je niet meer horen omdat je toen afscheid moest nemen van een dierbare. De eerste noten brengen je al aan de rand van een zenuwinzinking, dus laat maar. Muziek is verweven met emotie, wonderschone en verdrietige herinneringen. Die staan voor altijd in je geheugen gegrift.

Muziek na een relatiebreuk

Heb je net een heftige relatiebreuk achter de rug en ben je nog niet zo lang alleen? Dan kan muziek helpen om door deze moeilijke, toch emotionele tijd heen te helpen. De fase CD van jou, CD van mij heb je al achter de rug, dus berg die voorlopig maar even op. Het is niet nodig om jezelf onnodig te kwellen met de ‘good old times’. Leg een nieuw, onbesmet muzieklijstje voor jezelf aan. Nieuwe songs, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maak een top 10 van janknummers, waar je lekker bij kunt grienen (helpt goed tegen het liefdesverdriet) en maak een top 10 van vrolijke nummers waarbij je amper stil kunt blijven zitten en het liefst dansend door de kamer gaat. Dat laatste helpt je om uiteindelijk ook weer dansend door het leven te gaan!

Nieuwe liefde, nieuwe songs

Bij een nieuwe liefde hoort nieuwe muziek. Samen nieuwe herinneringen maken is mooi, goed en broodnodig! Je zult zien dat je binnen no-time weer nieuwe songs hebt waar je blij van wordt. Nieuwe liedjes, van jullie samen. Van die keer toen je voor het eerst naar Parijs ging met z’n tweetjes of van die ene CD die op de repeat ging toen jullie op de bank voor het eerst met elkaar lagen te vrijen. Maak een nieuw favo lijstje, van jullie saampjes en voeg er met de tijd steeds iets aan toe zodat je na een poosje en hele mooie nieuwe playlist hebt!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.