Cabrio voor date

Liefde voor de auto, maar ook in de auto

Valentijnsdag: de dag waarop liefdesbrieven worden verstuurd, waarop geliefden een diner bij kaarslicht hebben en waarop de rozen bij de bloemist zijn uitverkocht. Maar het is ook de dag waarop singles eventueel na een eerste date met de auto thuis worden gebracht of stelletjes na een avondje uit samen naar huis rijden. Uit onderzoek van AutoScout24 blijkt dat er na zo’n romantisch avondje toch wel wat avonturen in de auto worden beleefd.

Mannen geven aan vaker liefde te hebben bedreven in auto

Er worden heel wat uurtjes in de auto doorgebracht en die worden blijkbaar niet allemaal rijdend besteed. Zo heeft 36 procent van de Nederlanders weleens de liefde in de auto bedreven. Opvallend is dat mannen iets vaker de stoute schoenen aantrekken; 43 procent van de mannen heeft seks in de auto gehad, tegenover 30 procent van de vrouwen. Maar ook van een vurige zoenpartij in de auto zijn Nederlanders niet vies, want 81 procent heeft weleens gezoend in de auto.

Zoenen in grote auto met open dak

Voor de meeste Nederlanders is een zoen- of vrijpartij in de auto dus niet zo vreemd. Maar hoe ziet deze auto eruit en in welke auto willen Nederlanders dit het liefst? Dit is de top vijf van belangrijke autokenmerken voor de ideale kus:

  • 32% Een auto met een open- of panoramadak; ‘zodat we kunnen genieten van de buitenlucht of samen naar de sterren kunnen kijken’
  • 31% Een grote auto; ‘zodat we genoeg ruimte hebben’
  • 31% Een auto met geblindeerde ramen; ‘voor net dat beetje extra privacy’
  • 30% Een auto met airco of stoelverwarming; ‘om de temperatuur niet te ver op te laten lopen’
  • 29% Een auto met een goede geluidsinstallatie; ‘met de juiste muziek wordt de sfeer bepaald’

Aantrekkingskracht van een mooie auto

Wil je als vrouw opvallen? Maak dan een ritje in een mooie Porsche of stoere Ferrari, want mannen verdraaien regelmatig hun nek als zij een mooie auto voorbij zien rijden, en al helemaal als hier een mooie dame in rijdt (32%). Zowel mannen als vrouwen geven aan dat zij het aantrekkelijk vinden als het andere geslacht in een mooie auto rijdt (31%).

Op Valentijnsdag lift geven aan Chantal Janzen en Humberto Tan

Wie geven Nederlanders het liefst een lift op Valentijnsdag? Mannen geven duidelijk de voorkeur aan een blonde vrouw met blauwe ogen. Zo gaat Chantal Janzen (35%) de troepen ver vooruit en volgen Doutzen Kroes (25%) en Geraldine Kemper (21%) op nummer twee en drie. Vrouwen kiezen voor Humberto Tan (21%), Johnny de Mol (18%) of Barry Atsma (16%). Opvallend is dat Mark Rutte in de top 10 staat; zowel mannen als vrouwen willen graag een ritje in de auto maken met de premier (9%).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!